Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα έκκληση ΕΤΥΚ προς μέλη της και καταθέτες να συγκεντρωθούν έξω από...

Νέα έκκληση ΕΤΥΚ προς μέλη της και καταθέτες να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή

-

: Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013

Έκκληση να παραμείνουν έξω από τη Βουλή και να μην πορευθούν στο Προεδρικό, απηύθυνε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΥΚ, Πρόδρομος Χαραλάμπους, στους υπαλλήλους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο.

Έκανε ταυτόχρονα έκκληση στους υπαλλήλους – μέλη της ΕΤΥΚ ανά το Παγκύπριο, αλλά και στους καταθέτες να έρθουν έξω από τη Βουλή. «Δεν θα επηρεαστεί μόνο η Λαϊκή Τράπεζα, αλλά κινδυνεύει και η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος προς τους υπαλλήλους, που είναι συγκεντρωμένοι, τους ζήτησε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.


«Είμαστε αγανακτισμένοι, γιατί φάνηκε ότι κάπου βαδίζουμε με τα χέρια στα μάτια και δεν αποφεύγουμε ούτε το παραμικρό λούκι που βρίσκεται μπροστά μας. Δεν κινδυνεύει μόνο η Λαϊκή, αλλά ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, τα ταμεία προνοίας, οι συμπολίτες μας», πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους.

Όπως είπε «ήδη τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για φαινόμενο ντόμινο», λέγοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση έτσι ξαφνικά».

«Λύσεις υπάρχουν», είπε, «αν κάτσουμε και συζητήσουμε μεταξύ μας με ομόνοια. αφήνοντας πίσω το δικαιώθηκα ή παίρνω τώρα πίσω τη ρεβάνς».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή κινδυνεύει η Δημοκρατία, τα θεμέλια της. «Ή θα αποφασίσουμε ότι υπερασπιζόμαστε τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινωνία των εργαζομένων ή θα αποφασίσουμε ότι πάμε όλοι ντουγρού να πέσουμε από τον γκρεμό. Πάνε στην ουσία σε ένα επιλεκτικό κούρεμα της Λαϊκής, των επιχειρήσεων, που απασχολούν κόσμο και αύριο αυτοί θα βρεθούν στο δρόμο», είπε.

Ο κ. Χαραλάμπους δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τις διαβουλεύσεις που είχε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής στη Βουλή, λέγοντας ότι τώρα βρίσκεται στο Προεδρικό.

«Αυτό που ζητούμε», ανέφερε, «είναι τη λύση που θα φέρει ικανοποίηση πρώτα από όλα στην κοινωνία, η οποία θα είναι η πρώτη που θα πληρώσει το φαινόμενο ντόμινο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ο χρόνος για το διάλογο που ζητούν, απάντησε: «Εδώ και μέρες ακούμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο. Επί μία εβδομάδα δεν είχαμε χρόνο για διάλογο και βρισκόμασταν συνεχώς στο δώδεκα, δώδεκα και πέντε».

«Ποιο είναι επιτέλους αυτό το δώδεκα, δώδεκα και πέντε; Ας σταματήσουμε να βάζουμε επιτέλους αυτοπεριορισμούς και να συμπεριφερθούμε ως Κύπριοι πολίτες, ως εξουσία. Να βρούμε τη λύση εκείνη που πρέπει να βρούμε για να επανέλθουμε επιτέλους στην ομαλότητα», κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους.

Διαβάστε Επίσης