Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΕΤΥΚ καταδικάζει την απόφαση για Λαϊκή και συνεχίζει κινητοποιήσεις

Η ΕΤΥΚ καταδικάζει την απόφαση για Λαϊκή και συνεχίζει κινητοποιήσεις

-

2013

Η Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) καταδικάζει την απόφαση που αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα και τη δημιουργία καλής και κακής Τράπεζας «που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος», όπως εκτιμά.

Σε ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι τέτοιες αποφάσεις χωρίς να εξαντληθούν όλες οι άλλες υπαλλακτικές λύσεις είναι επιπόλαιες και καταστροφικές, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με τις πληροφορίες της, στον ορίζοντα υπήρχαν διαβεβαιώσεις και ενδιαφέρον ότι υπήρχε αγοραστής για τη Λαϊκή Τράπεζα που θα εκδήλωνε άμεσα το ενδιαφέρον μέσα από σοβαρή πρόταση.

“Ζητούμε από την Κυβέρνηση τα κόμματα, τους Βουλευτές και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και κάθε άλλο να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην κρίσιμη αυτή ώρα και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων, τους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας και την απρόσκοπτη ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Συνταγές της Τρόικας ή οποιουδήποτε άλλου που δεν διασφαλίζουν τα πιο πάνω είναι επιζήμιες και καταστροφικές για τον τόπο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΤΥΚ εκφράζει διαφωνία με την όποια απόφαση που οδηγεί σε διάλυση και κλείσιμο της όποιας τράπεζας, που θεωρεί ότι «θα οδηγήσει με τη μέθοδο του ντόμινο σε γεγονότα απρόβλεπτα και αρνητικά στο χώρο των τραπεζών με μοναδικό αποτέλεσμα την επιδιωκόμενη από τους ξένους καταστροφή».

Στο μεταξύ, η ΕΤΥΚ κάλεσε τα μέλη και πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου συνεδριάζει το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και αργότερα συνέρχεται η Ολομέλεια.

Διαβάστε Επίσης