Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Νιώθω λύπη για το γεγονός ότι σε μια τόσο κρίσιμη...

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Νιώθω λύπη για το γεγονός ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, η Κυβέρνηση επιλέγει να αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013

Εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, η Κυβέρνηση επιλέγει να αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Θεωρώ ότι αυτή είναι η χείριστη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον Τόπο.

Όλο αυτό το διάστημα επιχειρούμε να κρατούμε όσο πιο χαμηλούς τόνους γίνεται. Είμαστε όμως ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να επισημαίνουμε τις λανθασμένες αποφάσεις και χειρισμούς που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε οριακό σημείο. Στη δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα, μας έχουν φέρει λανθασμένοι και βεβιασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης τόσο στο Eurogroup όσο και στο θέμα της Λαϊκής. Είναι το λιγότερο ατυχές να προσπαθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να φορτώσει τις δικές τους ευθύνες στη Βουλή.

Ως ΑΚΕΛ επιχειρήσαμε, μετά την απόφαση της Βουλής, να συμβάλουμε με την κατάθεση σκέψεων και απόψεων. Δυστυχώς, σε κανένα στάδιο δεν υπήρξε προθυμία από την πλευρά της Κυβέρνησης να τις ακούσει.

Είναι με μεγάλη έκπληξη που ακούσαμε ότι η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα στη βάση Σχεδίου Β΄. Για ακόμα μια φορά δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει και να ακούσει τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων.

Κατανοούμε τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος και ο λαός μας. Επισημαίνουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι η χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επιλογή για το ΑΚΕΛ. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της αποφυγής της. Επισημαίνουμε όμως ότι την ευθύνη για την ανάληψη πρωτοβουλιών έχει πρωτίστως η Κυβέρνηση.

Αντί να επικαλείται ιδεολογικές τοποθετήσεις, είναι καλά να προτείνει λύσεις αποβάλλοντας τις ιδεοληψίες της. Τέλος, τονίζω ότι η συνεχής επίκληση του πατριωτισμού, δεν έχει νόημα αν δεν τον εννοούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για εμάς πατριωτισμός είναι ο αγώνας για τα συμφέροντα του τόπου και του λαού.

Διαβάστε Επίσης