Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

-

Συνεχίζονται σήμερα στη Μόσχα οι διαβουλεύσεις του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην έξοδο της Κύπρου από την κρίση.

Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε χθες συζητήσεις με το Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ στη Μόσχα για να συνδράμει στις προσπάθειες του κ. Σαρρή βρίσκεται ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στο μεταξύ, αναμένεται ότι το θέμα της Κύπρου να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη Μόσχα, όπου συνέρχεται η σύνοδος Ρωσίας-ΕΕ.

Σύμφωνα με πηγή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι διαβουλεύσεις του κ. Σαρρή στη Μόσχα «διεξάγονται στο πνεύμα των άριστων φιλικών παραδοσιακών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών». Μέχρι τώρα έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα, πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για να βρούμε μια λύση με την οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάποια στήριξη», είχε δηλώσει ο κ. Σαρρής.

Πάντως, ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο εξειδικευμένο οικονομικό πρακτορείο Prime, με το πέρας των συνομιλιών του Κύπριου Υπουργού με τον Αντιπρόεδρο της ρωσικής Κυβέρνησης Ιγκορ Σουβάλοφ ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά τις χθεσινές τους διαβουλεύσεις, Ρωσία και Κύπρος, γι` αυτό και θα συνεχιστούν σήμερα.

“Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, προς το παρόν δεν έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα”, ανέφερε η πηγή, αρνούμενη αναφερθεί σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου, όπως ανέφεραν χθες κυπριακές κυβερνητικές πηγές, είχαν και επαφές με την Γκαζπρομ για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών συνεργασίας.

Ο κ. Σαρρής ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα από τη Μόσχα αλλά ανέβαλε την αναχώρησή του για να συνεχίσει τις συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.

Διαβάστε Επίσης