Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

-

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συνεχείς συναντήσεις ομάδων εργασίας μεταξύ κυπριακής και ρωσικής πλευράς, διεξάγονται στη Μόσχα με στόχο την εξεύρεση τρόπων συμμετοχής της Ρωσίας στη διάσωση της Κύπρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας οι οποίες χθες πραγματοποιούσαν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των δύο πλευρών που διήρκησαν μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα, ενώ από το πρωί άρχισαν εκ νέου νέες συναντήσεις.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στο ΚΥΠΕ ότι το κατά πόσον θα καθοριστεί νέα συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με Ρώσους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους θα εξαρτηθεί από την μελέτη των εκθέσεων που υπέβαλαν Ρώσοι τεχνοκράτες προς τη ρωσική Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, πέραν του Υπουργού Οικονομικών, στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχουν, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρώην Υπουργός Εμπορίου, Χρίστος Μαυρέλλης, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Λαϊκής.

Όπως μας αναφέρθηκε δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος επιστροφής της κυπριακής αντιπροσωπείας από τη Μόσχα, η παραμονή της οποίας αναλόγως των εξελίξεων μπορεί και να παραταθεί περαιτέρω.

ΣΑΡΡΗΣ: Τράπεζες και ενέργεια στις συζητήσεις με τη Μόσχα

Ο τραπεζικός τομέας καθώς και ο τομέας της ενέργειας βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων που διεξάγει ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής στη Μόσχα, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι συμμετοχής της Ρωσίας στην οικονομική στήριξη της Κύπρου.

Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα.

“Υπάρχουν πολλές ομάδες που εργάζονται τώρα σε ένα αριθμό θεμάτων. Τράπεζες, φυσικό αέριο, είναι ευκαιρίες επί των οποίων μπορούμε να βασίσουμε κάποια συνεργασία και υποστήριξη από τη Ρωσία”, είπε.

“Ξεκάθαρα, έχουμε ζητήσει βοήθεια, αλλά κάτι που θα βγάζει νόημα και για τη Ρωσία”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης