Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ,...

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ, ΛΕΕΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013

Η κυπριακή αντιπροσωπεία “διατύπωσε σειρά προτάσεων σχετικών με τα περιουσιακά στοιχεία που η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει”, δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ , σχολιάζοντας τις επαφές της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Μόσχα.

“Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο”, δήλωσε ο ρώσος Πρωθυπουργός, ο οποίος προσέθεσε: “δεν αρνούμαστε να συζητήσουμε” την χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Κύπρο. “Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι θέμα της ΕΕ να διατυπώσει τις προτάσεις της. `Ομως αυτό πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην παγκόσμια οικονομική κρίση”, κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Σήμερα συνέρχεται στη Μόσχα η σύνοδος Ρωσίας-ΕΕ.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του για το γεγονός ότι οι λογαριασμοί πολλών ρωσικών κρατικών εταιρειών έχουν μπλοκαριστεί στην Κύπρο, την ίδια ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη χορήγηση επιπλέον ρωσικής οικονομικής βοήθειας.

“Μεγάλος αριθμός κρατικών μας οργανισμών λειτουργούν μέσω Κύπρου και αυτή τη στιγμή οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί για ακατανόητους λόγους”, υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

“Το από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα είναι προφανές. Πρόκειται για κρατικούς οργανισμούς”, υπογράμμισε. “Για τον λόγο αυτό τηρούμε μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Κύπρο και στη διευθέτηση του κυπριακού χρέους”, πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης