Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚοινό μέτωπο Ελλάδας - Κύπρου ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης

Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης

-

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου ζητεί με παρέμβασή του από το ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών “Σπίθα”, στη δήλωση του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι “η γενναία αντίσταση της Κύπρου στην λυσσαλέα επίθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της εκθέτει σοβαρά την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση».

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης διερωτάται «αλήθεια, τι θα κάνουν αυτοί; Θα πάνε με την Κύπρο ή με την Ευρώπη;».

Στην δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει πως «είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου και τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα».

«Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό ‘μειονέκτημα’ (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα και για αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο με την Κύπρο σε όλα τα θέματα και οικονομική συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης με αντικείμενο την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων», καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, νοσηλεύεται με αναπνευστική λοίμωξη από το περασμένο Σάββατο.

Παρά τη βελτίωση που παρουσιάζει η υγεία του, οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο όλη την εβδομάδα, προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.

Διαβάστε Επίσης