Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚανονικά η τροφοδοσία ΑΤΜ του Συνεργατισμού και σχέδιο αποζημίωσης πελατών

Κανονικά η τροφοδοσία ΑΤΜ του Συνεργατισμού και σχέδιο αποζημίωσης πελατών

-

2013

Κ.ΛΥΡΑΣ: ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟΦΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Οι αυτόματες ταμειακές μηχανές του συνεργατικού κινήματος θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν το κοινό κατά τη διάρκεια της διήμερης τραπεζικής αργίας, δήλωσε ο Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών Κωνσταντίνος Λύρας, διαβεβαιώνοντας οι πελάτες του συνεργατισμού που θα υποστούν απώλειες από ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων θα αποζημιωθούν με τοκοφόρες μετοχές.

“Έχει γίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τροφοδοσίας, έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και έχουν δοθεί οδηγίες ώστε οι ΑΤΜ του Συνεργατικού Κινήματος να τροφοδοτούνται συνεχώς ώστε να μη υπάρχει δυσκολία στην εξυπηρέτηση του κοινού στα όρια που ισχύουν για τις αυτόματες ταμειακές μηχανές”, ανέφερε ο κ. Λύρας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λύρας είπε ότι “το Συνεργατικό Κίνημα σύντομα και αναλόγως των εξελίξεων θα εξαγγείλει σύντομα ειδικού τύπου τοκοφόρες μετοχές, προκειμένου να διασφαλίσουμε επιστροφή της απώλειας που θα έχουν από τυχόν κούρεμα”.

“Για τα χρήματα που θα αποκοπούν από τους πελάτες θα δοθούν μετοχές ειδικού τύπου της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με ένα λογικό επιτόκιο και με δικαίωμα του κατόχου της μετοχής να εξαργυρώσει σε κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι για τις συνεργατικές εταιρείες μια ικανοποιητική διασφάλιση ενόψει της εγκληματικής απόφασης του Eurogroup και νοουμένου ότι αυτή επικυρωθεί”, είπε.

Σε ερώτηση αν έχει γίνει για το μέχρι πότε οι τράπεζες και τα συνεργατικά μπορούν να μείνουν κλειστά, ο κ. Λύρας ανέφερε ότι το συντομότερο να ανοίξουν θα είναι τα καλύτερα για το τραπεζικό σύστημα.

“Όσες περισσότερες μέρες μείνουν κλειστές οι τράπεζες τόσο περισσότερο ενισχύεται η αβεβαιότητα. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν. Μακάρι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, διότι αν δεν εγκριθεί το κούρεμα χωρίς να υπάρξει άλλη λύση ο πανικός θα είναι αυξημένος”, κατέληξε

Διαβάστε Επίσης