Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπάρχουν υπαλλακτικές επιλογές τονίζει το ΑΚΕΛ, αλλά κάποιοι δεν θέλουν καν να...

Υπάρχουν υπαλλακτικές επιλογές τονίζει το ΑΚΕΛ, αλλά κάποιοι δεν θέλουν καν να συζητήσουν, καταγγέλλει ο Αντρος Κυπριανού

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 16 Μάρτιος 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

Θέμα υπαλλακτικών επιλογών έθεσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού στη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως το ενδεχόμενο μικρής αναβολής της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής για να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ είπε ότι αυτά που επιχειρεί να μας επιβάλει η Ε.Ε. καταπατούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν άκουσε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Εχουμε υποβάλει όλες πολλές ερωτήσεις, για αρκετές δεν πήραμε απαντήσεις. Τα πράγματα για μας λοιπόν παραμένουν όπως είχαν το πρωί», είπε προσθέτοντας ότι αύριο συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για να συζητήσουν.

«Επιχειρήσαμε να δούμε κατά πόσον υπάρχουν περιθώρια έστω μικρής αναβολής συνεδρίας της Βουλής για να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, δυστυχώς φαίνεται ότι τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν. Φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας μια πρόταση η οποία λέει είτε όλα είτε τίποτε», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος τους ενημέρωσε κατά πόσον το Γιουρογκρουπ έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα δώσει τα 10 δισεκ. ευρώ που προνοούνται από τη συμφωνία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η δέσμευση του Γιούρογκρουπ είναι ότι σε αυτή τη φάση θα δοθούν κάποια στιγμή 10 δισεκατομμύρια», διερωτώμενος ωστόσο αν σε οποιαδήποτε χώρα στην οποία εφαρμόστηκε μνημόνιο οι όροι με τους οποίους ξεκίνησαν έμειναν οι ίδιοι.

«Όταν γίνεται ο έλεγχος της υλοποίησης των προνοιών πάντα επιχειρεί η Τρόικα να επιβάλει νέους όρους. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τις επιλογές που μας αφήνει η Τρόικα, δεν υπάρχουν λύσεις», είπε.

Ερωτηθείς ως προς τον ευρωσκεπτικισμό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα με την έννοια ότι αυτοί που ηγούνται της ΕΕ εφαρμόζουν πολιτικές που είναι ξένες με τις αρχές της ΕΕ, συμπληρώνοντας ότι «εμείς επιμένουμε σε εντελώς διαφορετικές πολιτικές. Και κάποιοι που βρίσκονται σε δυσκολία υποχρεώνονται σήμερα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του και ερωτηθείς ως προς τις ευθύνες που θα έχει το ΑΚΕΛ αν καταψηφίσει τη συμφωνία, είπε ότι «οι ευθύνες βαρύνουν αυτούς που θα μας καταστρέψουν θεωρώντας ότι θα μας σώσουν».

Επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προσπάθησε να θέσει θέμα υπαλλακτικών επιλογών, αλλά, είπε, «φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να συζητήσουν υπαλλακτικές επιλογές. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του και θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε, επίσης, ότι το πρωί δεν θα μεταβεί στη Βουλή για την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνη την ώρα θα συνέρχονται τα όργανα του κόμματος, ενώ σημείωσε, όπως είπε, ότι «αυτή είναι νεοφανής διαδικασία»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «αυτά που επιχειρεί να μας επιβάλει η ΕΕ καταπατούν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλω να είμαι εντελώς ειλικρινής. Είναι προσπάθεια να μας γονατίσουν πολιτικά όχι μόνο οικονομικά με ό,τι θα συνεπάγεται αυτό και αυτό θα πρέπει να μετρήσει στο πώς θα τοποθετηθεί το κάθε πολιτικό κόμμα».

Διαβάστε Επίσης