Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΚΕ: Αντιλαϊκή η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

-

ΣΥΡΙΖΑ: «ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

>>>ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΠΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αντιλαϊκή χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, αναφερόμενο στην «επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις».

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συγκεκριμένη απόφαση και συμπληρώνει ότι στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των «βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ – ΔΝΤ στους λαούς και των δύο χωρών».

ΣΥΡΙΖΑ: «ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ;»

«Aποθέωση της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας που στηρίζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρώπης» αποτελεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι υποστηρικτές της παντοδυναμίας των αγορών και του κεφαλαίου, που με τις πολιτικές τους φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, θέτει το ερώτημα τι στάση κράτησε στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο για την Κύπρο και αν συμφώνησε με το κούρεμα των καταθέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η περίπτωση της Κύπρου μάς δείχνει ξεκάθαρα το πώς οι φιλικές στα μνημόνια κυβερνήσεις, όπως αυτή του ομοϊδεάτη του κ. Σαμαρά, Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, υποτάσσουν άλλη μια χώρα στο κλαμπ των αδιέξοδων μνημονίων, τα οποία όχι μόνο δεν απαντούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά αποδομούν συνολικά την Ευρώπη».

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Επίθεση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα από κοινού με τους «μνημονιακούς συνεταίρους του στη μαρτυρική Κύπρο» , καταγγέλλει σε δήλωσή του με αφορμή το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νότης Μαριάς, που είναι και Τομεάρχης Οικονομικών στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι ο κ. Στουρνάρας, αφού επέβαλε «Σαρακοστή διαρκείας» στις ελληνικές οικογένειες, τώρα «ως μέλος του Eurogoup επιτίθεται από κοινού με τους μνημονιακούς συνεταίρους του στη μαρτυρική Κύπρο, «κουρεύοντας» αιφνιδιαστικά εν μέσω νυκτός τις αποταμιεύσεις του κυπριακού λαού».

Διαβάστε Επίσης