Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Κριστίν Λαγκάρντ

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Κριστίν Λαγκάρντ

-

height=”375″ alt=”ANASTASIADES LAGARD”/>ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ

Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών είχε σήμερα στην έδρα της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση αυτή που χαρακτηρίστηκε από κυπριακής πλευράς «γόνιμη και εποικοδομητική», ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup για τη στήριξη της Κύπρου. Η κ. Λαγκάρντ θα εκπροσωπήσει προσωπικά το ΔΝΤ στην αποψινή συνεδρία.

Στη συνάντηση τον κ. Αναστασιάδη συνόδευαν οι Υπουργοί Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Από πλευρά ΔΝΤ στη συνάντηση συμμετείχε και η εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού στην τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου.

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ

Το απόγευμα προσερχόμενη στη συνεδρία του Εurogroup, η Επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε: «Δεν θέλουμε μια πρόχειρη λύση, αλλά θέλουμε κάτι διαρκές και βιώσιμο».

Η κ. Λαγκάρντ θα εκπροσωπήσει το διεθνή οργανισμό στην αποψινή συνεδρία για τη στήριξη της Κύπρου.ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΙΚ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πρέπει να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της Κύπρου και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogoup, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

«Το σημαντικό είναι να έχουμε οριστική συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων πρέπει να δούμε ποια πρόοδος έχει σημειωθεί σε θέματα όπως το ξέπλυμα χρήματος, ενώ θα εξετάσουμε τις εναλλακτικές λύσεις που έχει επεξεργαστεί η τρόικα», τόνισε, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια δέσμη εναλλακτικών προτάσεων, ώστε να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της Κύπρου και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΥΠΟΙΚ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα κάνουμε μια αποτίμηση της κατάσταση για την Κύπρο, δήλωσε προσερχόμενος ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Φρανς Βίκερς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις θέσεις της χώρας, απάντησε ότι: «Γνωρίζετε τις ολλανδικές απόψεις», ενώ απέφυγε να προβεί σε λεπτομέρειες.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕUROGROUP: ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η σταθερότητα της Ευρωζώνης και η επαναφορά της Κύπρου σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης είναι οι δύο στόχοι που έχω θέσει, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντεισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Στην αποψινή συνεδρίαση θα κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης στην Κύπρο, θα ακούσουμε από τους θεσμούς που συμμετέχουν στην Τρόικα, τους τεχνοκράτες που πήγαν στη Λευκωσία τι είδαν εκεί και στη συνέχεια θα συζητήσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία και θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, ανέφερε ο κ. Ντεισελμπλουμ.

Κληθείς να σχολιάσει πόσα χρήματα απαιτούνται για το κυπριακό πρόγραμμα, απάντησε, «δεν ξέρω», προσθέτοντας ότι πρέπει να ακούσει πρώτα αυτά που θα πουν οι θεσμοί (που συμμετέχουν στην Τρόικα). «Εάν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση που θα δώσω», είπε.

«Έχω δύο στόχους, συνέχισε, τη σταθερότητα της ευρωζώνης και την επαναφορά της Κύπρου σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. «Δεν είμαστε ευτυχείς που η Κύπρος χρειάζεται βοήθεια, αλλά περισσότερο δεν είναι ευτυχής η ίδια η Κύπρος, είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης και της Κύπρου να βρεθεί λύση, ελπίζουμε ότι θα βρούμε μια καλή λύση», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης