Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μοναχική πορεία επέλεξε ο Αναστασιάδης, απορρίπτοντας το χέρι βοήθειας που τείναμε», καταγγέλλει...

«Μοναχική πορεία επέλεξε ο Αναστασιάδης, απορρίπτοντας το χέρι βοήθειας που τείναμε», καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

-

: Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «επέλεξε τη μοναχική και όχι τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών προκλήσεων για την πατρίδα μας, αποφεύγοντας τη διαβούλευση και την εμπλοκή του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και απορρίπτοντας το χέρι βοήθειας που τείναμε», καταγγέλλει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ύστερα από συνεδρία της Ολομέλειας της Κ.Ε. του Κόμματος.

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ τονίζει ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα που θα καταδικάζουν το σύνολο του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά ή τους συνταξιούχους σε ανέχεια και αδιέξοδα. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε να βρεθεί η Κύπρος στον καταστροφικό δρόμο, που βρέθηκαν άλλοι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου».

Ανακοίνωση Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ

«Κατά τη σημερινή συνεδρία της η Ολομέλεια της Κ.Ε. ασχολήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Οικονομίας και πιο συγκεκριμένα τις εξελίξεις αναφορικά με την συνομολόγηση δανειακής σύμβασης με την Τρόικα. Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ενημέρωσε το σώμα για την πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των Κομμάτων στο Προεδρικό.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε πλήρη αντίληψη της δύσκολης κατάστασης και των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η Κυπριακή Οικονομία και εν γένει η χώρα μας.

Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αισθήματα αγανάκτησης, παρακολουθούμε τις τελευταίες δυο βδομάδες την Τρόικα και ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. να προβάλλουν συνεχώς και νέες απαράδεχτες απαιτήσεις νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα, οι οποίες κάθε άλλο παρά κινούνται στην κατεύθυνση της διακηρυγμένης αρχής της αλληλεγγύης. Αντίθετα πρόκειται για μέτρα που αν επιβληθούν, όχι μόνον δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα της Κυπριακής Οικονομίας, αλλά θα οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία και σ΄ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης με τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και γενικότερα την οικονομία.

Ως ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνουμε τη ριζική διαφωνία μας για ιδιωτικοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής, δημόσιων οργανισμών κοινής ωφελείας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί είναι οικονομικά εύρωστοι και κερδοφόροι. Οι οργανισμοί κοινής ωφελείας συνιστούν περιουσία του λαού, επιτελούν κοινωνικό έργο και ορισμένοι μάλιστα έχουν άμεση σχέση με θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας.

Εκφράζουμε επίσης την έντονη αντίθεση μας σε πρόνοιες που θα κατεδαφίζουν τα επιτεύγματα και τα κεκτημένα του κυπριακού λαού στην Παιδεία, στην Υγεία και στο Κράτος Πρόνοιας. Το ίδιο έντονα τασσόμαστε ενάντια στη δέσμευση των συνταξιοδοτικών ταμείων που ανήκουν σε εργαζόμενους.

Το Κόμμα μας, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των αναγκών της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως θα στηρίξει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης, επέλεξε τη μοναχική και όχι τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών προκλήσεων για την πατρίδα μας, αποφεύγοντας τη διαβούλευση και την εμπλοκή του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και απορρίπτοντας το χέρι βοήθειας που τείναμε.

Κατά συνέπεια, ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε συνειδητά να αναλάβει ακεραία την ευθύνη για την όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Δηλώνουμε και τώρα την ετοιμότητα μας να στηρίξουμε τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση του αν ο κ. Αναστασιάδης φανεί συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Προειδοποιούμε, όμως, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα που θα καταδικάζουν το σύνολο του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά ή τους συνταξιούχους σε ανέχεια και αδιέξοδα. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε να βρεθεί η Κύπρος στον καταστροφικό δρόμο, που βρέθηκαν άλλοι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου.

Ως ΑΚΕΛ δεσμευόμαστε για μια ακόμη φορά να παραμείνουμε συνεπείς και μαχητικοί υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας».

Διαβάστε Επίσης