Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑνθυποψήφιος του Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Ταλιαδώρος

Ανθυποψήφιος του Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Ταλιαδώρος

-

»

Υποψηφιότητα- έκπληξη για την προεδρία του ΔΗΣΥ υπέβαλε ο Ανδρέας Ταλιαδώρος, μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ανατρέποντας την άνευ ανθυποψηφίου ανακήρυξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στη διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη.

Την ίδια στιγμή, ο Λευτέρης Χριστοφόρου είναι ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ καθώς υπήρξε ο μοναδικός που κατέθεσε υποψηφιότητα για τη δεύτερη τη τάξει θέση στην ιεραρχία του ΔΗΣΥ.

Υποψηφιότητες για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρου του κόμματος υπέβαλαν συνολικά 14 υποψήφιοι. Οι Αναστασιάδης Κυριάκος (Μέλος Διευρυμένου ΠΓ), Γεωργίου Γιώργος (Βουλευτής), Δράκος Σωτήρης (Μέλος ΠΓ), Ζαχαρίου Ζαχαρίας (Βουλευτής), Ιορδάνου Ονησίφορος (Μέλος Διευρυμένου ΠΓ), Κάρυος Νεκτάριος (ΓΓ Παναγροτικού), Κυπριανού Ανδρέας (Βουλευτής), Κυριακίδου Στέλλα (Βουλευτής), Κωνσταντίνου Κώστας (Βουλευτής), Μιχαηλίδης Ανδρέας (Βουλευτής), Ρότσας Χρήστος (Μέλος ΠΓ), Σαμψών Σωτήρης (Βουλευτής), Σταυρίδης Χαράλαμπος (Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ) και Χατζησυμεού Παναγιώτης (Μέλος Ανώτατου Συμβουλίου).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ

Καταθέτοντας την υποψηφιότητα του, ο κ. Ταλιαδώρος επέκρινε την απόφαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ με ημερομηνία 11 Μαρτίου για «εξπρές συνέδριο», λέγοντας ότι αυτή η απόφαση σκοτώνει τη διαδικασία ανοίγματος του Δημοκρατικού Συναγερμού προς την κοινωνία.

Είπε ακόμα ότι σήμερα απευθύνεται στις 45.000 και πλέον μέλη και φίλους του ΔΗΣΥ για να τους δώσει μια δεύτερη, διαφορετική επιλογή, προσθέτοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν πρέπει να είναι μόνο συναγερμός αλλά και δημοκρατικός και δημοκρατικός, ανέφερε «είναι όταν διεξάγονται εκλογές».

Ανέφερε ότι νιώθει «έτοιμος και έμπειρος αρκετά για να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ» και να υπηρετήσει πιστά τον τόπο.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι «έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή του κάθε ανθρώπου που πρέπει οι αποφάσεις του να συνάδουν με τη συνείδηση του. Καταθέτω σήμερα με πλήρη επίγνωση του τι κάνω, την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, γιατί η ευθύνη μου απέναντι στα μέλη του κόμματος δεν μου επιτρέπει να μην το κάνω».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε ο κ. Ταλιαδώρος, «δεν πρέπει να είναι μόνο Συναγερμός αλλά και Δημοκρατικός. Και Δημοκρατικός είναι όταν διεξάγονται εκλογές».

Ανέφερε ότι είναι ενεργό μέλος του ΔΗ.ΣΥ από την ίδρυση του και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του κόμματος από το 1976 στη μαθητική του νεολαία υπό τον αείμνηστο Μανώλη Χριστοφίδη ενώ με το «συναγωνιστή Αβέρωφ είμαστε πολιτικά παιδιά του Νίκου Αναστασιάδη και του Γιαννάκη Κασουλίδη και πολιτικά εγγόνια του Γλαύκου Κληρίδη και του Γιαννάκη Μάτση».

Είπε ότι ξεκίνησε μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου πριν 30 χρόνια την πορεία όταν εξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ και ο κ. Νεοφύτου Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Πάφου.

«Ήταν επιλογή μου να είμαι στη δεύτερη γραμμή της επικαιρότητας μέσα από τις διάφορες θέσεις που κατείχα ανελλιπώς όλο αυτό τον καιρό με τα τελευταία χρόνια να εκλέγομαι σε τρεις διαδοχικές θητείες στο πολιτικό γραφείο του κόμματος», διευκρίνισε.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ταλιαδώρος παρέθεσε σκέψεις του, όπως είπε, για προβληματισμό, λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ «δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση και δεν πρέπει να έχει ούτε δακτυλίδια ούτε επετηρίδες».

Παράλληλα είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα δημοκρατικό πολιτικό κόμμα και πρέπει να επιδιώκει να έχει πάντα διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες. «Αυτά μας δίδαξε, και αυτά έπραττε τόσα χρόνια ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος δεν φοβήθηκε ποτέ τις δημοκρατικές διαδικασίες, αντίθετα τις επεδίωκε με πάθος», σημείωσε.

Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι διαφώνησε έντονα στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της Δευτέρας, λέγοντας ότι «με την απόφαση μας για < express > συνέδριο σκοτώνουμε τη διαδικασία ανοίγματος του ΔΗ.ΣΥ προς την κοινωνία. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε κοντά μας την κοινωνία και την ίδια ώρα να λέμε στους φίλους, σας δίνουμε μόνο τρεις μέρες για να εγγραφείτε στο μητρώο φίλων για να έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία;», διερωτήθηκε ο κ. Ταλιαδώρος.

Ανέφερε ότι υποστήριξε έντονα στο ΠΓ τη θέση ότι το συνέδριο έπρεπε να γίνει στις 12 Μαΐου που είναι μια ημερομηνία απόλυτα σύμφωνη με το καταστατικό, ούτως ώστε να δοθεί στους φίλους του κόμματος τουλάχιστον 15 μέρες για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους.

Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται το συνέδριο να έχει εγκρίνει πριν ένα χρόνο με εισήγηση του Νίκου Αναστασιάδη, το άνοιγμα στην κοινωνία και τον εκσυγχρονισμό του ΔΗ.ΣΥ, υιοθετώντας τη διαδικασία των Φίλων του ΔΗ.ΣΥ για να ψηφίσουν για την ανώτατη ηγεσία, θέση που επανέλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τουλάχιστον 10 φορές στον προεκλογικό του αγώνα, «και να ερχόμαστε εμείς να προσβάλλουμε με αυτό τον τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι θα εννοούμε την στήριξη μας στον Πρόεδρο και την ενδυνάμωση του αρχίζοντας με τρικλοποδιές;», όπως είπε.

Κάλεσε το «όποιο βαθύ κομματικό κράτος υπάρχει», όπως είπε, να τον αφήσει να διεξάγει σεμνά τον προεκλογικό του αγώνα «μέχρι τέλους χωρίς τρικλοποδιές και κτυπήματα κάτω από την μέση. Ας αφήσουμε τη Δημοκρατία να λειτουργήσει», είπε, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη για να παρουσιάσει λεπτομερώς τις θέσεις και τις απόψεις μου για όλα τα θέματα.

Απέφυγε να απαντήσει στις επικρίσεις Ταλιαδώρου ο Αβέρωφ



Ο τόπος έχει ανάγκη έναν ισχυρό, σύγχρονο Δημοκρατικό Συναγερμό, που θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος.

Ένα ΔΗΣΥ, συνέχισε, που θα είναι το βασικό στήριγμα της μεγάλης και σκληρής προσπάθειας που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, ευημερίας και προκοπής. «Οι πολίτες, από οποιοδήποτε κομματικό ή ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχονται, αναγνωρίζουν ότι είμαστε διαχρονικά η πιο σύγχρονη πολιτική δύναμη του τόπου. Στο Δημοκρατικό Συναγερμό, αυτό δεν μας αρκεί. Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας. Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς στις νέες προκλήσεις και να τις αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις δομές και τη λειτουργία του, να ανοίξει κι άλλο τις πόρτες της παράταξης, «πρέπει να εργαστούμε να ανατρέψουμε την απαξίωση των πολιτών προς την πολιτική».

Οφείλουμε, συνέχισε, να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα διαφάνειας και λογοδοσίας, μακριά από φαινόμενα λαϊκισμού, διαπλοκής και διαφθοράς. Η κοινωνία, ανέφερε περιμένει πολλά από εμάς, λέγοντας πως θα εργαστεί σκληρά να δικαιώσει τις προσδοκίες της.

Ανήκουμε, είπε, σε μια βαθειά δημοκρατική παράταξη. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εισήγαγε στην κυπριακή πολιτική ζωή την εσωκομματική δημοκρατία και πάντα βγαίναμε πιο δυνατοί και ενωμένοι μέσα από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Είμαι βέβαιος ότι και τώρα η παράταξή μας θα δείξει και πάλι το δρόμο».

Ούτε ο τόπος, ούτε το κόμμα έχουν την πολυτέλεια της εσωστρέφειας, συνέχισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι «θα μετατρέψουμε το εκλογικό μας συνέδριο σε πηγή άντλησης δύναμης και ενέργειας για το καλό της Κύπρου».

«Η παρακαταθήκη του ιδρυτή της παράταξής μας Γλαύκου Κληρίδη είναι πως ‘όταν η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές, τα κομματικά συμφέροντα παραμερίζονται και το συμφέρον της πατρίδας τίθεται υπεράνω όλων’. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας συμπεριφοράς».

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στο κόμμα, αλλά κυρίως για τη συμβολή τους στη σημαντική πολιτική μάχη που δώσαμε με επιτυχία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε, ο τόπος μπήκε σε μια νέα εποχή. Με το εκλογικό συνέδριο, είπε, ο ΔΗΣΥ μπαίνει σε μια νέα εποχή, με προσήλωση σ’ αυτό που πρέσβευε η ιδρυτική του διακήρυξη, το 1976. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε, θα παραμείνει ένα κόμμα αρχών, που «προέρχεται από το λαό και υπέρ του λαού τάσσει την ίδρυση, τη λειτουργία, την αποστολή του και όλους τους στόχους και σκοπούς του».

Ενωμένοι, ανέφερε, μπορούμε να δώσουμε στον τόπο ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής . Η αποστολή που έχουμε μπροστά μας, είπε, είναι δύσκολη, λέγοντας πως για να πετύχουμε χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή, η δημιουργική παρουσία και οι δυνάμεις όλων.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις που διατύπωσε νωρίτερα ο ανθυποψήφιός του, Ανδρέας Ταλαδιώρος, σε σχέση με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της 11ης Μαρτίου, αλλά και την αναφορά του σε «βαθύ κομματικό κράτος», ο κ. Νεοφύτου απέφυγε ν’ απαντήσει εκφράζοντας σεβασμό προς τις απόψεις του ανθυποψηφίου του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ , ΣΥΝΕΔΡΙΟ EXPRESS ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΒΑΘΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ »

Υποψηφιότητα- έκπληξη για την προεδρία του ΔΗΣΥ υπέβαλε ο Ανδρέας Ταλιαδώρος, μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ανατρέποντας την άνευ ανθυποψηφίου ανακήρυξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στη διαδοχή του Νίκου Αναστασιάδη.

Καταθέτοντας την υποψηφιότητα του, ο κ. Ταλιαδώρος επέκρινε την απόφαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ με ημερομηνία 11 Μαρτίου για «εξπρές συνέδριο», λέγοντας ότι αυτή η απόφαση σκοτώνει τη διαδικασία ανοίγματος του Δημοκρατικού Συναγερμού προς την κοινωνία.

Είπε ακόμα ότι σήμερα απευθύνεται στις 45.000 και πλέον μέλη και φίλους του ΔΗΣΥ για να τους δώσει μια δεύτερη, διαφορετική επιλογή, προσθέτοντας ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν πρέπει να είναι μόνο συναγερμός αλλά και δημοκρατικός και δημοκρατικός, ανέφερε «είναι όταν διεξάγονται εκλογές».

Ανέφερε ότι νιώθει «έτοιμος και έμπειρος αρκετά για να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ» και να υπηρετήσει πιστά τον τόπο.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι «έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή του κάθε ανθρώπου που πρέπει οι αποφάσεις του να συνάδουν με τη συνείδηση του. Καταθέτω σήμερα με πλήρη επίγνωση του τι κάνω, την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, γιατί η ευθύνη μου απέναντι στα μέλη του κόμματος δεν μου επιτρέπει να μην το κάνω».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε ο κ. Ταλιαδώρος, «δεν πρέπει να είναι μόνο Συναγερμός αλλά και Δημοκρατικός. Και Δημοκρατικός είναι όταν διεξάγονται εκλογές».

Ανέφερε ότι είναι ενεργό μέλος του ΔΗ.ΣΥ από την ίδρυση του και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του κόμματος από το 1976 στη μαθητική του νεολαία υπό τον αείμνηστο Μανώλη Χριστοφίδη ενώ με το «συναγωνιστή Αβέρωφ είμαστε πολιτικά παιδιά του Νίκου Αναστασιάδη και του Γιαννάκη Κασουλίδη και πολιτικά εγγόνια του Γλαύκου Κληρίδη και του Γιαννάκη Μάτση».

Είπε ότι ξεκίνησε μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου πριν 30 χρόνια την πορεία όταν εξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ και ο κ. Νεοφύτου Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Πάφου.

«Ήταν επιλογή μου να είμαι στη δεύτερη γραμμή της επικαιρότητας μέσα από τις διάφορες θέσεις που κατείχα ανελλιπώς όλο αυτό τον καιρό με τα τελευταία χρόνια να εκλέγομαι σε τρεις διαδοχικές θητείες στο πολιτικό γραφείο του κόμματος», διευκρίνισε.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ταλιαδώρος παρέθεσε σκέψεις του, όπως είπε, για προβληματισμό, λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ «δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση και δεν πρέπει να έχει ούτε δακτυλίδια ούτε επετηρίδες».

Παράλληλα είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα δημοκρατικό πολιτικό κόμμα και πρέπει να επιδιώκει να έχει πάντα διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες. «Αυτά μας δίδαξε, και αυτά έπραττε τόσα χρόνια ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος δεν φοβήθηκε ποτέ τις δημοκρατικές διαδικασίες, αντίθετα τις επεδίωκε με πάθος», σημείωσε.

Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι διαφώνησε έντονα στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της Δευτέρας, λέγοντας ότι «με την απόφαση μας για < express > συνέδριο σκοτώνουμε τη διαδικασία ανοίγματος του ΔΗ.ΣΥ προς την κοινωνία. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε κοντά μας την κοινωνία και την ίδια ώρα να λέμε στους φίλους, σας δίνουμε μόνο τρεις μέρες για να εγγραφείτε στο μητρώο φίλων για να έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία;», διερωτήθηκε ο κ. Ταλιαδώρος.

Ανέφερε ότι υποστήριξε έντονα στο ΠΓ τη θέση ότι το συνέδριο έπρεπε να γίνει στις 12 Μαΐου που είναι μια ημερομηνία απόλυτα σύμφωνη με το καταστατικό, ούτως ώστε να δοθεί στους φίλους του κόμματος τουλάχιστον 15 μέρες για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους.

Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται το συνέδριο να έχει εγκρίνει πριν ένα χρόνο με εισήγηση του Νίκου Αναστασιάδη, το άνοιγμα στην κοινωνία και τον εκσυγχρονισμό του ΔΗ.ΣΥ, υιοθετώντας τη διαδικασία των Φίλων του ΔΗ.ΣΥ για να ψηφίσουν για την ανώτατη ηγεσία, θέση που επανέλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τουλάχιστον 10 φορές στον προεκλογικό του αγώνα, «και να ερχόμαστε εμείς να προσβάλλουμε με αυτό τον τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι θα εννοούμε την στήριξη μας στον Πρόεδρο και την ενδυνάμωση του αρχίζοντας με τρικλοποδιές;», όπως είπε.

Κάλεσε το «όποιο βαθύ κομματικό κράτος υπάρχει», όπως είπε, να τον αφήσει να διεξάγει σεμνά τον προεκλογικό του αγώνα «μέχρι τέλους χωρίς τρικλοποδιές και κτυπήματα κάτω από την μέση. Ας αφήσουμε τη Δημοκρατία να λειτουργήσει», είπε, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη για να παρουσιάσει λεπτομερώς τις θέσεις και τις απόψεις μου για όλα τα θέματα.

Απέφυγε να απαντήσει στις επικρίσεις Ταλιαδώρου ο Αβέρωφ



Ο τόπος έχει ανάγκη έναν ισχυρό, σύγχρονο Δημοκρατικό Συναγερμό, που θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος.

Ένα ΔΗΣΥ, συνέχισε, που θα είναι το βασικό στήριγμα της μεγάλης και σκληρής προσπάθειας που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, ευημερίας και προκοπής. «Οι πολίτες, από οποιοδήποτε κομματικό ή ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχονται, αναγνωρίζουν ότι είμαστε διαχρονικά η πιο σύγχρονη πολιτική δύναμη του τόπου. Στο Δημοκρατικό Συναγερμό, αυτό δεν μας αρκεί. Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας. Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς στις νέες προκλήσεις και να τις αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις δομές και τη λειτουργία του, να ανοίξει κι άλλο τις πόρτες της παράταξης, «πρέπει να εργαστούμε να ανατρέψουμε την απαξίωση των πολιτών προς την πολιτική».

Οφείλουμε, συνέχισε, να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα διαφάνειας και λογοδοσίας, μακριά από φαινόμενα λαϊκισμού, διαπλοκής και διαφθοράς. Η κοινωνία, ανέφερε περιμένει πολλά από εμάς, λέγοντας πως θα εργαστεί σκληρά να δικαιώσει τις προσδοκίες της.

Ανήκουμε, είπε, σε μια βαθειά δημοκρατική παράταξη. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εισήγαγε στην κυπριακή πολιτική ζωή την εσωκομματική δημοκρατία και πάντα βγαίναμε πιο δυνατοί και ενωμένοι μέσα από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Είμαι βέβαιος ότι και τώρα η παράταξή μας θα δείξει και πάλι το δρόμο».

Ούτε ο τόπος, ούτε το κόμμα έχουν την πολυτέλεια της εσωστρέφειας, συνέχισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι «θα μετατρέψουμε το εκλογικό μας συνέδριο σε πηγή άντλησης δύναμης και ενέργειας για το καλό της Κύπρου».

«Η παρακαταθήκη του ιδρυτή της παράταξής μας Γλαύκου Κληρίδη είναι πως ‘όταν η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές, τα κομματικά συμφέροντα παραμερίζονται και το συμφέρον της πατρίδας τίθεται υπεράνω όλων’. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας συμπεριφοράς».

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στο κόμμα, αλλά κυρίως για τη συμβολή τους στη σημαντική πολιτική μάχη που δώσαμε με επιτυχία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε, ο τόπος μπήκε σε μια νέα εποχή. Με το εκλογικό συνέδριο, είπε, ο ΔΗΣΥ μπαίνει σε μια νέα εποχή, με προσήλωση σ’ αυτό που πρέσβευε η ιδρυτική του διακήρυξη, το 1976. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε, θα παραμείνει ένα κόμμα αρχών, που «προέρχεται από το λαό και υπέρ του λαού τάσσει την ίδρυση, τη λειτουργία, την αποστολή του και όλους τους στόχους και σκοπούς του».

Ενωμένοι, ανέφερε, μπορούμε να δώσουμε στον τόπο ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής . Η αποστολή που έχουμε μπροστά μας, είπε, είναι δύσκολη, λέγοντας πως για να πετύχουμε χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή, η δημιουργική παρουσία και οι δυνάμεις όλων.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις που διατύπωσε νωρίτερα ο ανθυποψήφιός του, Ανδρέας Ταλαδιώρος, σε σχέση με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της 11ης Μαρτίου, αλλά και την αναφορά του σε «βαθύ κομματικό κράτος», ο κ. Νεοφύτου απέφυγε ν’ απαντήσει εκφράζοντας σεβασμό προς τις απόψεις του ανθυποψηφίου του.

Διαβάστε Επίσης