Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΟΥΛΤΣ: Η Κύπρος αξίζει την ίδια αντιμετώπιση από τους εταίρους με αυτή...

ΣΟΥΛΤΣ: Η Κύπρος αξίζει την ίδια αντιμετώπιση από τους εταίρους με αυτή που επιδείχθηκε σε άλλες χώρες

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Η Κύπρος αξίζει την ίδια αντιμετώπιση από τους εταίρους με αυτή που επιδείχθηκε σε άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση «ιδιαίτερα ικανοποιητική».

Σε δηλώσεις που έκαναν μαζί, ο κ. Σουλτς καλωσόρισε «με μεγάλη ικανοποίηση», όπως είπε τον κ. Αναστασιάδη, με τον οποίο γνωρίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ τον συνεχάρη και από κοντά για την εκλογή του.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εύχεται τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία για τη χώρα, ανταλλάξαμε απόψεις με εντατικό τρόπο για την κατάσταση στη χώρα, θέση της Ευρωβουλής είναι ότι η Κύπρος αξίζει την ίδια αντιμετώπιση των προβλημάτων της από τους εταίρους, με εκείνη που επιδείχθηκε στις άλλες χώρες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσει την κρίση», τόνισε ο κ. Σουλτς.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, στη συνάντηση συζητήθηκε το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το μέλλον της ΟΝΕ, καθώς και το θέμα της απόρριψης του σχεδίου του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, χθες από την Ευρωβουλή και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμβιβαστική λύση. «Συζητήσαμε, επίσης, τη συμβολή της Κύπρου και της Ευρωβουλής για μια δίκαιη συνολική συμφωνία στο θέμα αυτό, ανέφερε.

«Υπογράμμισα ότι μια από τις αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωβουλή είναι η ύπαρξη ισορροπημένου προϋπολογισμού για το 2013, γιατί αν υπάρξουν ελλείμματα το 2033, τότε το 2014 θα ξεκινήσει με έναν προϋπολογισμό που θα βασίζεται σε ψευδή στοιχεία, κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», είπε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «η Ευρωβουλή προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Κύπρο στη βάση της μεταξύ μας πολυετούς φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση μια από τις πιο εποικοδομητικές και χρήσιμες από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση.

«Ειχα την ευκαιρία να εκφράσω την ικανοποίηση για τη στάση της Ευρωβουλής για το Κυπριακό, αλλά και την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

«Συζητήσαμε τα προβλήματα της ΕΕ, την οικονομική κρίση, ενώ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τόνισα στον κ. Σουλτς ότι κοιτάμε πώς μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο εποικοδομητικοί στο προσεχές μέλλον, όταν θα είμαστε έτοιμοι, γιατί τώρα αντιμετωπίζουμε οικονομική κρίση», τόνισε, προσθέτοντας ότι τώρα εργαζόμαστε να βρούμε μια τελική συμφωνία στις συζητήσεις με την τρόικα για το μνημόνιο. «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όσους όρους θα συμφωνήσουμε», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης