Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΟ Πουργουρίδης καταγγέλλει την ηγεσία του ΔΗΣΥ για μεθοδεύσεις και αποσύρει το...

Ο Πουργουρίδης καταγγέλλει την ηγεσία του ΔΗΣΥ για μεθοδεύσεις και αποσύρει το ενδιαφέρον του για την προεδρία του κόμματος

-

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ

Σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για ορισμό της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης στις 27 Απριλίου, διαβλέπει ο πρώην βουλευτής του κόμματος Χρίστος Πουργουρίδης, ο οποίος σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ανακοίνωσε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Πουργουρίδης, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου «λήφθηκε χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό προς τους φίλους και υποστηρικτές του κόμματος, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική συνέλευση», υποστηρίζοντας πως υποσκάπτεται το μέτρο του δικαιώματος ψήφου, αφού δεν δίνεται χρόνος για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, που σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να γίνει 45 μέρες πριν από τις εκλογές.

«Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου όφειλαν να διασφαλίσουν την ίση μεταχείριση όλων των υποψηφίων και όφειλαν, πριν πάρουν την απόφαση, να διαβουλευθούν με όσους είχαν δημοσιοποιήσει ενδιαφέρον να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ και ειδικά αυτούς που είχαν δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον τους για διεκδίκηση του αξιώματος του προέδρου», είπε ο κ. Πουργουρίδης, προσθέτοντας ότι ο τόπος χρειάζεται επειγόντως έναν νέο πολιτικό πολιτισμό.

Ο τόπος, σύμφωνα με τον κ. Πουργουρίδη, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, πολιτικές ηγεσίες των οποίων οι αποφάσεις και οι συμπεριφορές να αποτελούν παράδειγμα, να συμβολίζουν, να επικοινωνούν και να υποστηρίζουν τη διάδοση, τον ενστερνισμό και την εμπέδωση του νέου πολιτικού πολιτισμού, τονίζοντας ότι «αυτά δεν φαίνεται να απασχολούν τη σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ, την οποίαν ενδιαφέρουν μόνο οι κομματικοί θώκοι».

Ερωτηθείς κατά πόσο πίσω από την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου διαβλέπει σκοπιμότητες, απάντησε πως «σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκοπιμότητες, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ο ΔΗΣΥ να επείγεται να κάνει εκλογική συνέλευση στις 27 Απριλίου».

«Λυπούμαι για τις εξελίξεις αυτές. Ο ΔΗΣΥ μέσα σε αυτήν την κρίση που διέρχεται ο τόπος πρέπει να είναι πρωταγωνιστής με μέτρα που να προάγουν την ενότητα», είπε και διερωτήθηκε «όταν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις που δεν προάγουν την ενότητα εντός του κόμματος, πως θα ληφθούν μέτρα που να προάγουν την ενότητα στην ευρύτερη κοινωνία;».

Εξέφρασε, παράλληλα, την άποψη ότι η διαχρονική σύγκρουση των δυο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και η ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων είναι ένας από τους λόγους «που οδήγησαν την Κύπρο στο σημερινό κατάντημα», προσθέτοντας ότι «η ηγεσία του ΔΗΣΥ όφειλε να είναι πρωταγωνιστής – κυρίως τώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ – στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα ενότητας και άριστης συνεργασίας όλων των δυνάμεων» .

«Αυτή η αποστολή σωτηρίας, όταν σε αυτό το ίδιο το κόμμα δεν υιοθετείται, πώς θα υιοθετηθεί και θα περιλάβει και δυνάμεις έξω από το κόμμα;», διερωτήθηκε ο κ. Πουργουρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει, τόσο μέσα, όσο και έξω από το κόμμα, τις προσπάθειες για «έναν καινούργιο πολιτικό πολιτισμό, που θα μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα που ονειρευόμαστε και την πατρίδα που μας αξίζει».

Διαβάστε Επίσης