Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΆρον – άρον σε εκλογικό συνέδριο ο ΔΗΣΥ

Άρον – άρον σε εκλογικό συνέδριο ο ΔΗΣΥ

-

Απριλίου και του Παγκυπρίου Συνεδρίου στις 11 Μαΐου αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρία του Πολιτικό Γραφείου του κόμματος, δήλωσε σήμερα ο εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου απέρριψε ερωτηματικά που διατυπώθηκαν περί επίσπευσης των διαδικασιών από το ΠΓ, λέγοντας ότι η απόφαση εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια που επιτρέπει το καταστατικό του κόμματος.

“Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει την παγκύπρια εκλογική συνέλευση στις 27 Απριλίου. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στις 15 Μαρτίου, το Παγκύπριο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοφόρου, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίας του ΠΓ, που συνήλθε για πρώτη φορά χωρίς τον Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε τα συνέδρια παρέχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε πέραν από 45.000 μέλη και φίλους να συμμετάσχουν στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. “Για μια ακόμη φορά ο ΔΗΣΥ ως μια γνήσια αυθεντική δημοκρατική, προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική δύναμη αποδεικνύει ότι μέσα από το συνέδριό του ότι ανοίγει παράθυρο στην κοινωνία και δίνει μια πρωτοφανή μαζική δυνατότητα προσέλευσης σε όλες αυτές τις δεκάδες χιλιάδες μέλη να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη γιορτή της δημοκρατίας”, είπε.

“Κατορθώσαμε να εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά περιθώρια που υφίστανται με το καταστατικό για να υπάρχει ευχέρεια και δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν. Το καταστατικό μας όριζε ξεκάθαρα ότι μέχρι τις 12 Μαΐου έπρεπε να υπάρχει εκλελεγμένη νέα ηγεσία και το ΠΓ ομόφωνα αποφάσισε να εξαντλήσει και το τελευταίο 24ωρο μέχρι την 11η Μαΐου να πραγματοποιεί τα παγκύπρια συνέδριά του”, είπε.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι “εδώ και ένα χρόνο είναι ανοικτά τα μητρώα μελών και φίλων του κόμματος όπου μπορούσα κάλλιστα να είχαν εγγραφεί” και κάλεσε φίλους του κόμματος να συνεχίσουν να εγγράφονται στα μητρώα του ΔΗΣΥ μέχρι και την Πέμπτη.

“Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει σήμερα την πορεία του στηρίζοντας την τιτάνια προσπάθεια που ανέλαβε η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη για να μας βγάλει μέσα από τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα”, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφόρου.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Πουργουρίδης, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις και ερωτηματικά σε σχέση με το σύντομο καθορισμό του εκλογικού συνεδρίου, ο κ. Χριστοφόρου απάντησε λέγοντας “μακάρι να υπήρχε η ευχέρεια και η δυνατότητα να ικανοποιούνται οι επιθυμίες των οποιωνδήποτε σεβαστών στελεχών μας, φτάνει αυτές να βρίσκονται μέσα στα καταστατικά πλαίσια”.

Επανέλαβε ότι το ΠΓ εφάρμοσε και σεβάστηκε πλήρως το καταστατικό “εξαντλώντας και το τελευταίο 24ωρο ακριβώς για να είναι όσο πιο δημοκρατικό και πιο ανοικτό το συνέδριό μας”.

“Αλλά σε καμία περίπτωση κανένα μέλος ή στέλεχος του κόμματός μας δεν θα ήθελε να καταστρατηγήσει το καταστατικό, τη συνταγματική νόμιμη διαδικασία με την οποία λειτουργεί ένα κόμμα για να ικανοποιήσει τις όποιες επιθυμίες πολλών μελών και στελεχών μας για τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν πιθανώς να διεξαχθεί το συνέδριο και πιθανώς και σε διαφορετικές ημερομηνίες. Το συνέδριο μας είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο ότι θα πραγματοποιηθεί με ανώτατη ημερομηνία πραγματοποίησης την 12η Μαΐου. Τελειώνουν οι εκλογικές μας διαδικασίες την 11 Μαΐου, αυτό αποδεικνύει τη βούληση και τη θέληση του ΠΓ που στήριξε ομόφωνα την απόφαση να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια”, κατέληξε στις δηλώσεις.

Διαβάστε Επίσης