Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Μέρκελ άκουσε τις θέσεις Αναστασιάδη, αλλά δεν έδωσε καμιά υπόσχεση…

Η Μέρκελ άκουσε τις θέσεις Αναστασιάδη, αλλά δεν έδωσε καμιά υπόσχεση…

-

Μάρτιος 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους Αρχηγούς των κομμάτων, με θέμα την Οικονομία και τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε 75 λεπτά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ενημερώθηκαν πλήρως για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας». Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η δήλωση του «είναι απλή και λιτή, όπως αρμόζει στο κλίμα των ημερών».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σπύρος Σταυρινάκης.

Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προήδρευσε σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα και στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, η τεχνοκρατική ομάδα που διαπραγματεύεται με την Τρόικα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης καθώς και μέλη του Συμβουλίου που είναι πρώην Υπουργοί.

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Αναστασιάδη, με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία έθεσε με τις κυπριακές θέσεις προκειμένου να τερματιστούν οι πιέσεις που ασκούνται προς τη Λευκωσία με αποδέχτη τη Ρωσία για «κούρεμα» καταθέσεων και να επικεντρωθούν οι προσπάθειες για χρέος βιώσιμο.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι η συνομιλία Αναστασιάδη – Μέρκελ διεξήχθη μέσα σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τρόικα και, ειδικότερα, στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση της δανειακής σύμβασης το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έδειξε καμιά διάθεση διαφοροποίησης της στάσης της χώρας. Περιορίστηκε να δηλώσει προς τον κ. Αναστασιάδη ότι θα μεταφέρει στο οικονομικό της επιτελείο τις κυπριακές θέσεις…

Συνέχεια στον μεταξύ τους διάλογο θα δοθεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του Eurogroup.

Διαβάστε Επίσης