Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓ. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Ανεδαφικός ο ισχυρισμός περί δήθεν αλλαγής κλίματος που θα επέφερε...

Γ. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Ανεδαφικός ο ισχυρισμός περί δήθεν αλλαγής κλίματος που θα επέφερε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 09 Μάρτιος 2013

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΥΑΛΩΤΗ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως το χθεσινό προβοκατόρικο δημοσίευμα των Financial Times κατά της Κύπρου αντανακλά τις στοχεύσεις και τις επιβουλές γνωστών κύκλων στα κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα καταδεικνύει, σημειώνει, την κλιμάκωση των εκβιαστικών πιέσεων ενάντια στην Κύπρο, όχι μόνο μέσα από τα διεθνή δημοσιεύματα αλλά και μέσα από τις νέες απαιτήσεις που θέτει η Τρόικα και μερίδα των ευρωπαίων εταίρων μας που ενεργούν με ανάλογο τρόπο.

“Η επιδείνωση του κλίματος σε βάρος της Κύπρου καταρρίπτει ακόμα ένα μύθο, που συντηρήθηκε και μετεκλογικά, περί δήθεν αναξιοπιστίας της προηγούμενης Κυβέρνησης”, προσθέτει.

Αποδείχθηκε, αναφέρει, μέσα από τις ίδιες τις εξελίξεις, πόσο άδικη ήταν η κατηγορία ότι για τη μη επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων ευθυνόταν η προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά και πόσο ανεδαφικός είναι ο προεκλογικός και μετεκλογικός ισχυρισμός περί δήθεν αλλαγής κλίματος που θα επέφερε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

“Προφανώς, στην πράξη αποδεικνύεται πως η αιτία για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις βρίσκεται στα ιδιοτελή συμφέροντα και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, όσων επιχειρούν με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλλουν απαράδεκτα μέτρα και πολιτικές σε βάρους του Λαού και της Κυπριακής Οικονομίας”, προσθέτει.

Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να ενεργήσει με ανάλογες, επιζήμιες για τον τόπο σκοπιμότητες, επιρρίπτοντας ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.

“Διερωτόμαστε όμως, κατά πόσο τα μηνύματα που εκπέμπονταν όλη την προηγούμενη κρίσιμη περίοδο από τον κ. Αναστασιάδη και τον πολιτικό του περίγυρο, οδήγησαν τους γνωστούς κύκλους στην εξαγωγή του συμπεράσματος ότι η παρούσα Κυβέρνηση είναι ευάλωτη σε πιέσεις, ενθαρρύνοντας τους κατά αυτό τον τρόπο στην κλιμάκωση των εκβιαστικών πιέσεων σε βάρος της Κύπρου”, καταλήγει στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Λουκαΐδης.

Διαβάστε Επίσης