Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεχίζεται η διαπραγμάτευση ΚΤ και Τρόικας

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση ΚΤ και Τρόικας

-

height=”364″ alt=”TROIKA 10.11.2012 2″/>Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση σε θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) και της Τρόικας, παρά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο Διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης και οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών.

Αρμόδια πηγή περιορίστηκε να πει ότι “συνεχίζεται η διαπραγμάτευση” και ότι η σημερινή συνάντηση ΚΤ και Τρόικας έγινε σε ένα “πολύ εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα”.

Οι επικεφαλής της Τρόικας συναντούνται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών με αξιωματούχους του Υπουργείου. Σε κάποιο στάδιο των συζητήσεων των δύο αντιπροσωπειών θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Ο κ. Δημητριάδης επέστρεψε χθες στην Κύπρο από τη Φραγκφούρτη, όπου συμμετείχε στη συνεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο διαγνωστικός έλεγχος της Pimco με βάση το βασικό και το ακραίο σενάριο, το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα σχέδια αναδιάρθρωσης των κυπριακών τραπεζών και κατά συνέπεια το μέγεθος συρρίκνωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Διαβάστε Επίσης