Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑλαλούμ παρουσιάζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΄Αλλα δηλώνει εντός και άλλα εκτός!

Αλαλούμ παρουσιάζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΄Αλλα δηλώνει εντός και άλλα εκτός!

-

09 Μάρτιος 2013

ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Οι υποσχέσεις ότι μετά από τη φυγή του Χριστόφια όλα θα πάνε καλά δεν νομίζω ότι έχουν αντίκρισμα, δήλωσε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ερωτηθείς σε σχέση με τα τεκταινόμενα σε ό,τι αφορά την οικονομία, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να καθορίσει μια συγκεκριμένη γραμμή και να μιλά με την ίδια γλώσσα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας, στη Λευκωσία, ο κ. Χριστόφιας είπε πως παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.

«Οι υποσχέσεις ότι μετά από τη φυγή του Χριστόφια όλα θα παν καλά δεν νομίζω ότι έχουν αντίκρισμα. Εύχομαι πραγματικά οι απαιτήσεις της Τρόικας, οι παλιές και οι νέες, γιατί προσθέτει ολοένα και νέες απαιτήσεις, να αντιμετωπιστούν με την παλικαριά την οποία έδειχναν ως πρόσφατα οι σημερινοί κυβερνώντες», ανέφερε.

«Εύχομαι να γίνει αυτό το πράγμα και εγώ τουλάχιστον προσωπικά θα στηρίξω μιαν τέτοια αντιμετώπιση της κατάστασης», πρόσθεσε.

Είπε πως είναι σαφές πως τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, «και χρειάζεται πρώτα από όλα η Κυβέρνηση να μιλά με ένα στόμα και μια φωνή, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν αντιφάσεις σε τοποθετήσεις. Πρέπει να καθορίσει μια συγκεκριμένη γραμμή και να μιλά με την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη έξοδο της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Χριστόφιας απάντησε: «Μεγάλα λόγια, για να μην πω τίποτε άλλο. Μεγάλα λόγια τα οποία πρέπει να αποφεύγονται».

Διαβάστε Επίσης