Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Δεν θα αποδεχθούμε προτάσεις που οδηγούν σε οικονομική καταστροφή

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Δεν θα αποδεχθούμε προτάσεις που οδηγούν σε οικονομική καταστροφή

-

Μάρτιος 2013

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές προτάσεις που θα οδηγούν σε καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ αποφασιστικά τις όποιες μεθοδεύσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την Τρόικα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταλήξει με την Τρόικα το Νοέμβριο, και σημείωσε ότι τότε δεν έθεταν θέματα ιδιωτικοποιήσεων ή κουρέματος καταθέσεων.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα πιο πάνω θέματα καθώς και άλλα, τα θέτει το Eurogroup εκ των υστέρων.

“Είναι γεγονός πως σήμερα η Τρόικα θέτει επιπρόσθετα ζητήματα, κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα τις προσπάθειες για συμφωνία”, είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές προτάσεις που θα οδηγούν σε οικονομική καταστροφή και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ αποφασιστικά τις όποιες μεθοδεύσεις» για να σημειώσει ότι αν η Κυβέρνηση λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο το ΑΚΕΛ θα την στηρίξει.

OA. Kυπριανού επισήμανε ταυτόχρονα την ασυνέπεια και ανακολουθία δηλώσεων προεκλογικά και μετεκλογικά από την κυβερνητική πλευρά.

Κατηγορούσαν, είπε, τον Πρόεδρο και την προηγούμενη Κυβέρνηση «για ατολμία και αναποφασιστικότητα γιατί δεν υποχωρούσε μπροστά σε κάποιες κατά την άποψή μας παράλογες απαιτήσεις από την πλευρά της Τρόικας και του Eurogroup”

Σήμερα, συνέχισε, χρησιμοποιούν την ίδια επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης Χριστόφια την οποία κατηγορούσαν για ευρωσκεπτικισμό. «Τότε έλεγαν ότι εάν λαμβάναμε έγκαιρα μέτρα δεν θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Σήμερα επικαλούνται τους καλούς δείκτες της οικονομίας μας για να πείσουν την Τρόικα ότι είναι καλή η κατάσταση της οικονομίας», είπε.

Αναφέρθηκε και σε μια συνέντευξη που έδωσε προεκλογικά, στην οποία είπε ότι «δεν θα αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο όταν και εφόσον τεθεί μπροστά μας η συνολική πρόταση από τους εταίρους μας» όπως η έξοδος από την ευρωζώνη, και υπενθύμισε ότι τότε είχε επικριθεί εντονότατα.

Ο κ. Κυπριανού διάβασε στη συνέχεια σχετικές δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, του κ. Φώτη Φωτίου, του κ. Δημήτρη Παπαδάκη και του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Όπως είπε, ” ο κ. Νεοφύτου μιλώντας από τις ΗΠΑ άφησε ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο”, ενώ “με βάση διαρροές ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο το αφήνει και ο κ. Αναστασιάδης”.

«Δεν άκουσα να ιδρώνει κανενός το αυτί για αυτή την τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου», είπε και διερωτήθηκε κατά πόσον οι δηλώσεις είναι επικίνδυνες ανάλογα με το ποιος τις εκφράζει ή με βάση το περιεχόμενό τους.

«Θα ήθελα με αυτό να στηλιτεύσω την υποκρισία που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή του τόπου μας», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα έπρεπε να ληφθεί μια συλλογική απόφαση, εξέφρασε τη θέση ότι «είναι απαραίτητο και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει βέβαια, ο Πρόεδρος να καλέσει τα πολιτικά κόμματα και να τα ενημερώσει για τις συζητήσεις με την Τρόικα και να καθοριστεί ένας συλλογικός τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων από τη στιγμή που η Κυβέρνηση ζητά τη στήριξή μας».

Τέλος, ο κ. Κυπριανού ρωτήθηκε για τη θέση του ΑΚΕΛ σε σχέση με τη δημιουργία Υφυπουργείων. Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, θα μελετήσει τα νομοσχέδια που αφορούν τα Υφυπουργεία και θα πάρει στη συνέχεια της αποφάσεις του. Ευχαρίστησε και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος του απέστειλε σήμερα 22 νομοσχέδια που είχαν εκπονηθεί προεκλογικά και αφορούν το Υπουργείο του.

Διαβάστε Επίσης