Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥΠΟΙΚ: Εκτός συζήτησης το κούρεμα καταθέσεων

ΥΠΟΙΚ: Εκτός συζήτησης το κούρεμα καταθέσεων

-

height=”489″ alt=”Sarris Michalis 3″/>Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν συζητά θέμα κουρέματος καταθέσεων, επανέλαβε και στους επικεφαλής της Τρόικας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαρρής άφησε να νοηθεί ότι η Τρόικα έθεσε θέμα κουρέματος, λέγοντας ότι η Τρόικα συλλογικά έχει όρους εντολής με διάφορους τρόπους που στοχεύουν να καταστήσουν το δημόσιο χρέος διαχειρίσιμο.

Είπε ακόμη ότι το μοντέλο ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους του ΥΠΟΙΚ έχει διαφορές από το αντίστοιχο της Τρόικας, χωρίς ωστόσο να δώσει αριθμούς.

«Οποιαδήποτε συζήτηση για κουρέματα ή άλλες επιβουλές πάνω στις καταθέσεις των τραπεζών είναι εκτός συζήτησης», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τις κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας.

Εξάλλου, ο κ. Σαρρής απέρριψε κάθε συζήτηση για τροποποίηση του φορολογικού καθεστώτος της Κύπρου, λέγοντας ότι είχε εξηγήσει σε Γερμανούς βουλευτές ότι επεξεργάζονται εναλλακτικές προτάσεις που, όπως διευκρίνισε, δεν περιλαμβάνουν νέα μέτρα.

«Έγινε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Από τη δική μας πλευρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητά της Κυβέρνησής να προχωρήσει με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό στην ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης. Ταυτόχρονα επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας ποια είναι εκείνα τα θέματα τα οποία είναι εκτός συζήτησης», ανέφερες στις δηλώσεις του ο κ. Σαρρής.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας Μάαρτεν Φέρβεϊ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλιας Βελκουλέσκου εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Διαβάστε Επίσης