Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο ΑΚΕΛ δεν θα αποδεχτεί ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών

Το ΑΚΕΛ δεν θα αποδεχτεί ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών

-

Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος είπε πως αναμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να υλοποιήσουν τα όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά και ανάμεσα σε όλα τα άλλα, τα οποία θα διεκδικήσουν από την Τρόικα να είναι και η προστασία του εθνικού πλούτου, που ονομάζεται κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «από την προστασία του εθνικού μας πλούτου των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών προκύπτουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας για το κράτος, όπως σε ένα δισεκατομμύριο έσοδα για το κράτος, που έχουν προκύψει από τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς τα τελευταία οκτώ χρόνια, τα οποία θα απολεσθούν εάν οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση».

«Είμαστε βέβαιοι», είπε, «ότι θα πρόκειται για ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών και θέλουμε να προειδοποιήσουμε ξανά ότι από το ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στα σημεία τα οποία ανέφερα, εκτός από το ότι θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας και εργασιακές κατακτήσεις και ωφελήματα των εργαζομένων σε αυτούς τους οργανισμούς, για μας είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι θα προκύψουν παράλληλα και ταυτόχρονα αυξημένα τέλη, για το σύνολο των καταναλωτών».

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που θα επισυμβεί είναι ότι θα υπάρξει ιδιωτικό ολιγοπώλιο σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς της οικονομίας, θα στηθεί και πάλι καρτέλ, όπου θα προσυμφωνούνται οι τιμές και πολίτες θα χρεώνονται από ένα σημείο και πάνω».

Διαβάστε Επίσης