Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Αναστασιάδη, αρνείται τώρα να δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν οι ημικρατικοί...

Ο Αναστασιάδη, αρνείται τώρα να δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν οι ημικρατικοί οργανισμοί!!!

-

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2013

ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΙΧ. ΣΑΡΡΗ

Ενίσχυσε τις ανησυχίες για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών.

Αντί αποστασιοποίηση από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μιχ. Σαρρής, περιορίστηκε να … δώσει διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους ημικρατικών οργανισμών ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε για τις δουλειές τους, ούτε για το καθεστώς της υπηρεσίας τους».

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτό που μπορεί αυτή την ώρα να πει είναι ότι κατά τη χτεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό «έχει χαραχθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει ο Υπουργός Οικονομικών».

«Αν είναι κάτι που θέλω με έμφαση να τονίσω, χωρίς να λέω περισσότερα πράγματα, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους είναι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε για τις δουλειές τους, ούτε για το καθεστώς της υπηρεσίας τους», τόνισε. «Περιορίζομαι μέχρι εδώ και θα ξαναμιλήσουμε μετά τη Δευτέρα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ επί των σχετικών με το θέμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, και τις διευκρινίσεις που ζήτησε το ΑΚΕΛ σχετικά με το κατά πόσον τα όσα δήλωσε ο κ. Σαρρής συμβαδίζουν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ιδίου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι “δεν χρειάζεται αυτή την ώρα να πούμε οτιδήποτε” και επανέλαβε ότι η γραμμή και τα στάδια της διαπραγμάτευσης και η όλη πορεία θα ακολουθηθεί με την προσπάθεια να εστιάζεται πάντα στο να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

Ερωτηθείς τέλος αν θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο, καθώς «είναι ένας οφειλόμενος, και εκ παραδόσεως, προορισμός» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Διαβάστε Επίσης