Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠροοδευτική ΚΦ: «ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ αποφάσισαν ν’ αθωώσουν τους συντελεστές του εγκλήματος του...

Προοδευτική ΚΦ: «ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ αποφάσισαν ν’ αθωώσουν τους συντελεστές του εγκλήματος του 1974»

-

Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, με ανακοίνωση της καλεί όλους τους φοιτητές της Κύπρου «σε ένα μεγάλο αντιπολεμικό – αντιμπεριαλιστικό μέτωπο». Η Προοδευτική σημειώνει ότι «δυστυχώς, η πρώτη πολιτική εξαγγελία της νέας Κυβέρνησης, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές, ήταν η αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» και συνεχίζει.

«Φαίνεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και δυστυχώς συμπαρασύρει και το ΔΗΚΟ, πήραν απόφαση να αθωώσουν όλους τους συντελεστές του εγκλήματος του 1974! Το 1993 με την εκλογή τότε του Γλαύκου Κληρίδη «αθωώθηκαν» οι 62 πραξικοπηματίες (οι ντόπιοι συντελεστές). Σήμερα δικαιώνονται οι ξένοι συντελεστές το ΝΑΤΟ, με την αίτηση για ένταξη της πατρίδας μας στον προθάλαμο του.

Δεν θα κουραστούμε στιγμή να λέμε ότι η Κύπρος δεν πρέπει να προσδεθεί στο άρμα του ΝΑΤΟ. Η Κύπρος δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική, την οποία θα καθορίζουν οι Αμερικανοβρετανοί μαζί με την Τουρκία, οι κυρίαρχες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ΝΑΤΟ να έχει άποψη για το κυπριακό πρόβλημα αφού αυτό ήταν που σχεδίασε και εκτέλεσε το έγκλημα κατά του λαού μας. Η ένταξη της πατρίδας μας στο ΣγΕ δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην υπόθεση του λαού μας για απελευθέρωση και επανένωση, αντίθετα θα ξαναθέσουν ως κυρίαρχους παίχτες στο Κυπριακό τους Αμερικανοβρετανούς, διαγράφοντας την επιτυχία των διακυβερνήσεων Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια για εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην υπόθεση λύσης του Κυπριακού. Αυτή η ίδια εμπλοκή όλων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν αυτή που απέτρεψε την τιτάνια προσπάθεια της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, μια προσπάθεια που υποβοηθούσε αμέτρητες φορές τόσο η Βρετανία όσο και η Αμερική.

Πέραν των πιο πάνω είναι άξιο απορίας πως μπορεί η νέα Κυβέρνηση να δίνει συγχωροχάρτι στο ΝΑΤΟ; Πως μπορεί την ίδια ώρα που η κατοχή συνεχίζεται να δίνει γη και ύδωρ στους εγκληματίες κατά του λαού μας; Πως μπορεί να συνεργάζεται αύριο με τον ίδιο το στρατό κατοχής, αφού η Τουρκία έχει τη θέση του Υπαρχηγού στο ΝΑΤΟ και το κέντρο εκπαίδευσης του ΣγΕ βρίσκεται στην Άγκυρα;

Οι φοιτητές τη Προοδευτικής καλούν όλους τους φοιτητές να καταδείξουν την Πρωτοπορία ως την παράταξη που όλο αυτό τον καιρό μας έλεγε ψέματα. Για χρόνια οι κύριοι της Πρωτοπορίας, οι δούρειοι ίπποι του Αναστασιάδη στους χώρους σπουδών, μετά μανίας προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο ΣγΕ είναι δήθεν πρόγραμμα της Ε.Ε. Σήμερα έχουν διαγράψει την πιο πάνω τους άποψη και παραδέχονται ότι ο ΣγΕ είναι προθάλαμος του ΝΑΤΟ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τη θέση που κατάθεσαν στη Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ την περασμένη Τετάρτη.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους φοιτητές που οραματίζονται την Ειρήνη να πορευτούν μαζί μας. Ανακοινώνουμε ότι σε όλα τα πανεπιστήμια και χώρους σπουδών η Προοδευτική θα ξεκινήσει διάφορες παρεμβάσεις για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα! Καλούμε όλες τις Φοιτητικές Ενώσεις αλλά και την ΠΟΦΕΝ όπως μπουν μπροστά στον αγώνα για την ΕΙΡΗΝΗ, με διάφορες πρωτοβουλίες εντός και εκτός των χώρων σπουδών! Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να γίνει ένα κράτος χωρίς στρατούς και Βάσεις. Μπορεί να γίνει το παράδειγμα κράτους στην περιοχή που αγωνίζεται για την πανανθρώπινη αξία της ειρήνης. Έξω όλοι οι στρατοί! Όχι στο ΣγΕ! Όχι στην ένταξη της πατρίδας μας στο στρατιωτικό οργανισμό μακελλάρη των λαών, το ΝΑΤΟ!»

Διαβάστε Επίσης