Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΠρόεδρε σ' ευχαριστώ…

Πρόεδρε σ’ ευχαριστώ…

-

SAS”/>

Της Ειρήνης Αμύρωτου

Είναι κάποια άτομα που μπορεί να τα γνωρίζεις μόνο μέσα από την τηλεόραση, από τις ομιλίες τους στα διάφορα συνέδρια. Είναι άτομα που μπορεί να μην τα γνωρίσεις ποτέ και όμως να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σου γιατί με την ζωή και τις πράξεις τους καθορίζουν την ιδεολογική σου ταυτότητα.

Φεβράρης 2008 και όλοι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ξεσπούν σε πανηγυρισμούς στα σπίτια , στους δρόμους, στις γειτονιές. Ο λόγος ονομάζεται Δημήτρης Χριστόφιας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΑΚΕΛ καταφέρνει να βγάλει πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Γενικό του Γραμματέα μετά από πολλούς αγώνες και σκληρή δουλειά. Όλοι οι αριστεροί είδαν στο πρόσωπό του Συντρόφου τους, τους αγώνες τόσων χρόνων που επιτέλους δικαιώνονταν μα κυρίως έβλεπαν στο πρόσωπο του Χριστόφια τον εαυτό τους.

Όταν το ΑΚΕΛ αποφάσισε σύντροφε να σε βάλει υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ελάχιστοι ήταν αυτοί πέραν της αριστεράς που πίστεψαν σε σένα. Παρά τις όλες δημοσκοπήσεις που σε ήθελαν να έρχεσε τελευταίος με τα χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τους ανθυποψηφίους σου, ο κόσμος του ΑΚΕΛ έμεινε δίπλα σου και αγωνίστηκε για να σε βγάλει Πρόεδρο. Και τα κατάφερε!!!

Βλέπεις σύντροφε κάποιοι δεν μπόρεσαν ποτέ να χωνέψουν πως βγάλαμε πρόεδρο κομμουνιστή και άρχισαν τα πυρά εναντίον σου από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής σου, με βασικό σύμμαχό τους τα ΜΜΕ. Μα όσο και αν το ήθελαν εσύ δεν λύγισες ποτέ. Σαν γνήσιος κομμουνιστής πάλεψες 5 χρόνια για το καλό του λαού σου, για το καλό των εργαζομένων , για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δημόσια και δωρεάν υγεία. Πάλεψες για να φέρεις μια λύση Στο Κυπριακό που θα διασφάλιζε την εδαφική μας ακεραιότητα και δεν ξεπούλησες την πατρίδα μας παρά τις όποιες πιέσεις.

Το έργο των πολιτικών σου αντιπάλων έρχεται να βοήθήσει και η Παγκόσμια Οικονομική κρίση. Κάποιοι είπαν πώς η αριστερά ήταν στην προεδρία την χειρότερη χρονική στιγμή λόγω της κρίσης. Σκεφτήκαν όμως πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα αν ήταν πρόεδρος όποιοσδήποτε άλλος εχτός από εσένα; Απλά άδραξαν την ευκαιρία και άρχισε για όλα να φταίει ο Χριστόφιας. Λες και η Ελλάδα , η Αμερική, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία είχαν και αυτές Χριστόφια! Λες και ο Χριστόφιας ήταν τόσο δυνατός που κατάφερε να δημιουργήσει την Παγκόσμια οικονομική κρίση, να καταφέρει πρώτα να πλήξει όλες αυτές τις χώρες και μετά να την φέρει και στην μικρή μας Κύπρο.

Το μόνο που έχω να σου πω Σύντροφε είναι ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Ευχαριστώ για το φοιτητικό πακέτο που μπορώ να παίρνω και έτσι να μπορούν να ανασάνουν και οι γονείς μου λίγο. Ευχαριστώ που δεν επέτρεψες να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας. Ευχαριστώ που υπερασπήστικες το δικαίωμά μας για δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία. Ευχαριστώ που έκανες ότι μπορούσες για να μην αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης. Ευχαριστώ που ήσουν εσύ πρόεδρος τώρα εν καιρώ οικονομικής κρίσης και συζήτησες εσύ για το μνημόνιο. Ευχαριστώ που δεν δέχτηκες την ιδιοτηκοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. Ευχαριστώ για όσα έκανες για εμάς τους νέους. Σ’ ευχριστώ που με έκανες να καταλάβωτι μεγάλη σημασία έχει να αποκαλείς τον άλλο σύντροφό σου και να παλεύεις μαζί του για τα δικαιώματά σου.

Τι και αν μας πολέμησαν 5 χρόνια από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της πρεδρίας σου σύντροφε , σαν γνήσιος κομμουνιστής δεν λύγισες ποτέ. Ήσουν στο πλευρό μας και πάλεψες μαζί μας, για την πατρίδα και τον λαό σου. Όσο αυτοί μας πολεμάνε εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί .Απάντηση θα πάρουν την ενότητα και τους αγώνες μας. Πάντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους να διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν!

Σ’ ευχαριστούμε Πρόεδρε!!!

Διαβάστε Επίσης