Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ, ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΠΕΛΕΞΕ...

ΑΚΕΛ: Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ, ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΝΙΨΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

-

ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Την Τρόικα και το μνημόνιο έφεραν στην Κύπρο μια χούφτα τραπεζιτών, τους οποίους ο υποψήφιος στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, Γιώργος Λιλλήκας, “συνειδητά συνεχίζει να συγκαλύπτει, πλήρως εναρμονισμένος με το οικονομικό κατεστημένο”, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του κ. Λιλλήκα.

“Δεν μας εκπλήττει φυσικά η στάση του”, δηλώνει ο κ. Λουκαΐδης, προσθέτοντας πως ο κ. Λιλλήκας, “άλλωστε, επανεκκίνησε την πολιτική του παρουσία ως φανατικός μνημονιακός, απορρίπτοντας το ρωσικό δάνειο και απαιτώντας επώδυνα μέτρα, συνέχισε δε για ψηφοθηρικούς λόγους ως αντιμνημονιακός και τώρα επανέρχεται στην πρότερή του κατάσταση, έως ότου βέβαια ξαναγυρίσει ο άνεμος”.

“Ο κ. Λιλλήκας συνεχίζει να υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών και ειδικότερα του κόσμου της Αριστεράς” και “έμπλεος αντιφάσεων, ασυνέπειας και αναξιοπιστίας προσπαθεί να αναποδογυρίσει τη λογική”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης.

“Καλούμε τον κ. Λιλλήκα”, προσθέτει, “να επιχειρήσει να απαντήσει στα πιο κάτω απλά ερωτήματα που προκύπτουν από την όλη στάση και συμπεριφορά του: Πόση σχέση έχει με τη συνέπεια το να καθορίζει ο κ. Λιλλήκας ως στρατηγικό στόχο την αποτροπή εκλογής του κ. Αναστασιάδη, αλλά, όταν του δόθηκε η δυνατότητα να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, επέλεξε να νίψει τα χέρια του ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος;”

“Αν, όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται και από τις σημερινές του δηλώσεις, εκτιμά ότι η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη αποτελεί μιαν ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, τι έκανε ο ίδιος για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη;” και “πώς γίνεται επιτέλους να ευθύνονται για την εκλογή του κ. Αναστασιάδη αυτοί που ψήφισαν Σταύρο Μαλά και όχι αυτοί που ψήφισαν τον κ. Αναστασιάδη ή εκείνες οι ηγεσίες που ενήργησαν ως Πόντιοι Πιλάτοι στο δίλημμα Μαλάς ή Αναστασιάδης;”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης.

Από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, τίθενται επίσης τα ερωτήματα: “Αποδεικνύει ή όχι το εκλογικό αποτέλεσμα ότι μια απόφαση του κ. Λιλλήκα και της ηγεσίας της ΕΔΕΚ υπέρ του κ. Μαλά στο Β’ γύρο των εκλογών εύκολα θα απέτρεπε την εκλογή του κ. Αναστασιάδη;” και “πόσο κραυγαλέα αντιφατικό και τυχοδιωκτικό είναι ο κ. Λιλλήκας να θεωρεί ότι οι διαφορές του με την υποψηφιότητα του κ. Μαλά ήσαν το ίδιο μεγάλες με αυτές που έχει με τον κ. Αναστασιάδη, αλλά την ίδια ώρα να έχει το θράσος να καλεί όσους υποστήριζαν το όραμα και την πολιτική πρόταση του Σταύρου Μαλά να τον στηρίξουν όχι στο Β’ γύρο αλλά από τον Α’ γύρο των εκλογών;”

“Ανεξαρτήτως της κριτικής μας απέναντι στον κ. Λιλλήκα”, δηλώνει ο κ. Λουκαΐδης, “θέλουμε ξανά να ευχαριστήσουμε τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ και όσων άλλων στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα στον Α’ γύρο και στον Β’ γύρο και που επέλεξαν πλειοψηφικά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, διαφοροποιούμενοι από τις αποφάσεις του κ. Λιλλήκα και των κομμάτων τους”.

Διαβάστε Επίσης