Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤο ΑΚΕΛ χαιρέτισε τη στάση της ΕΔΕΚ στην προσπάθεια κατάσχεσης υπουργικού αυτοκινήτου

Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε τη στάση της ΕΔΕΚ στην προσπάθεια κατάσχεσης υπουργικού αυτοκινήτου

-

22 Φεβρουάριος 2013

Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε σήμερα τη στάση της ΕΔΕΚ στο θέμα της προσπάθειας κατάσχεσης από επιδότη του αυτοκινήτου του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, αφού αποτελεί στάση ευθύνης και πράξη υπεράσπισης του κυπριακού κράτους και των θεσμών του. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανέφερε ότι αυτή θα έπρεπε να ήταν η στάση και του κ. Αναστασιάδη εξ υπαρχής, την οποία και θα χαιρετίζαμε.

Δυστυχώς όμως, είπε ο Γιώργος Λουκαίδης, ο κ. Αναστασιάδης παραμένει συνεπής στην κουλτούρα του. «Όπως κατήγγειλε την πατρίδα του επειδή δεν υιοθετήθηκε η άποψη του στο δημοψήφισμα, όπως ενήργησε όταν εκβίαζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για άμεση υπογραφή μνημονίου, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο εμπιστευτικής επιστολής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έτσι και τώρα αντί να υπερασπιστεί το κράτος και τους θεσμούς, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί προεκλογικά το περιστατικό».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης αλλά και στελέχη του επιτελείου του, κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις του Λευτέρη Χριστοφόρου σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί, ανέκρουσαν πρύμναν και είπαν ότι συμφωνούν πλήρως με το Γενικό Εισαγγελέα και ότι καταδικάζουν την πράξη των επιδοτών, θεωρώντας την απαράδεχτη. Ανέφερε επίσης ότι οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα έχουν δώσει την πραγματική εικόνα και αλήθεια γύρω από το χθεσινό περιστατικό «που μόνο συναισθήματα ντροπής και θυμηδίας προκαλεί στον κάθε συμπολίτη μας».

Είπε όμως ότι αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, «γιατί προσέτρεξαν λίγα λεπτά μετά την αισχρή ενέργεια εξευτελισμού του κράτους και των θεσμών του να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το περιστατικό και δεν ανέμεναν τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα;» Πολύ περισσότερο, διερωτήθηκε, γιατί δεν καταδίκασαν την ενέργεια αυτή από την πρώτη στιγμή και το έπραξαν μόνο κατόπιν εορτής.

Διαβάστε Επίσης