Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΤην 2η Κυριακή…

Την 2η Κυριακή…

-

Η 1η Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών έχει περάσει και ο Λαός μας έχει δώσει την ετυμηγορία του. Μια ετυμηγορία η οποία δεν είχε εκπλήξεις και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που όλοι λίγο-πολύ ανέμεναν. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δίνει ψηλά ποσοστά στον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά σίγουρα όχι αυτά τα ποσοστά τα οποία θα ήθελε αφού η ‘Ισχυρή Εντολή’ δεν ήρθε ποτέ, ανεξαρτήτως του τι λέγεται. Ένα αποτέλεσμα το οποίο έδωσε στο Σ. Μαλά το εισιτήριο για την 2η Κυριακή συγκρατώντας τα ψηλά ποσοστά του ΑΚΕΛ παρά την αποχή και την διαρροή ψήφων προς τον Γ. Λιλλήκα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο έδωσε ένα όντως ψηλό ποσοστό στον Γ. Λιλλήκα σε σχέση με το ποσοστό της ΕΔΕΚ που τον στήριξε.

Η 2η Κυριακή ξεκινά – σίγουρα – με ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον Ν. Αναστασιάδη, πλεονέκτημα το οποίο σίγουρα κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει αλλά ούτε και να υποτιμήσει. Όποιος το κάνει αυτό θα είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Όπως και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που απείχαν ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς, καθώς επίσης στην Αριστερά ανήκει και ένα μεγάλο μέρος του ποσοστού που πήρε ο Γ. Λιλλήκας. Είναι με αυτά τα δεδομένα που τώρα μπαίνουμε στην μάχη του Β’ γύρου, μια μάχη η οποία θα κρίνει πολλά για το μέλλον της Κύπρου μας σε πάρα πολλά θέματα.

Ο Λαός έχει μπροστά του πλέον δύο επιλογές. Δύο επιλογές οι οποίες δεν βασίζονται μόνο στα πρόσωπα αλλά κυρίως στις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο κάθε ένας σε περίπτωση εκλογής του. Πολιτικές οι οποίες ξεκινούν από διαφορετικές ιδεολογίες και προσεγγίσεις όλων των θεμάτων. Πολιτικές οι οποίες δεν έχουν τίποτα κοινό. Είναι πάνω σε αυτά που θα πρέπει να βασιστεί ο κάθε ένας από εμάς για να πάρει την τελική του απόφαση για τον ποιο θα εμπιστευτεί για να διαχειριστεί το μέλλον της πατρίδας μας. Καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται μετά την αποχώρηση μας από την κάλπη.

Από την μια έχουμε την υποψηφιότητα του Ν. Αναστασιάδη ο οποίος φέρει ένα πολιτικό παρελθόν για το οποίο μόνο περήφανος δεν μπορεί να είναι. Ένα παρελθόν το οποίο περιέχει νομική στήριξη σε πραξικοπηματίες – και ας μην μας πουν πάλι ότι παρελθοντολογούμε, εμπλοκή στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου με ιδιωτικές τοποθετήσεις με το όνομα Νίκος Χρυσάνθου, με την πολιτική του εμπλοκή του στο σκάνδαλο της μη έλευσης των πυραύλων S-300, σκάνδαλο στο οποίο βάσισαν την πολιτική τους στο Κυπριακό για χρόνια, με τις ελεγχόμενες ενέργειες του όσον αφορά τα επαγγελματικά του. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι είναι πάντα παρών στα μνημόσυνα του Γρίβα, στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να παραγνωριστεί, καθώς επίσης και η στάση του στο δημοψήφισμα του 2004 και τα όσα επακολούθησαν με τις κατηγορίες στην ΕΕ έναντι της Κύπρου. Έχουμε επίσης και την όλη στάση και φιλοσοφία του όσον αφορά τις Ιδιωτικοποιήσεις και τα εργασιακά.

Από την άλλη έχουμε ένα νέο άνθρωπο, τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος έχει αποδείξει τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία όσο και στην πολιτική του παρουσία στο Υπουργείο Υγείας ότι μπορεί να αξιοποιεί τους πάντες και τα πάντα, με σεβασμό στο Ανθρώπινο Δυναμικό και την αξιοποίηση των νέων. Ένα νέο άνθρωπο ο οποίος έχει πίσω του καθαρό παρελθόν, ένα άνθρωπο ο οποίος έχει ξεκάθαρες απόψεις για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η πατρίδα μας μπροστά σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό ονομάζεται Οικονομία ή Κυπριακό ή Φυσικός Πλούτος ή αυτό λέγεται Μνημόνιο. Θέματα τα οποία καθορίζουν την τύχη της πατρίδας μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Σε όσους ζητούσαν επίμονα για χρόνια την ανανέωση της πολιτικής ζωής εμείς τους λέμε ότι αυτή η ανανέωση είναι τώρα εδώ, μπροστά μας και ζητά έντιμα την στήριξη μας. Σε όσους για χρόνια ζητούσαν κάτι διαφορετικό και ότι είναι καιρός να αξιοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους, εμείς και πάλι λέμε ότι η Νέα Γενιά εκφράζεται μέσω της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, ενός νέου και πραγματικά ανεξάρτητου ανθρώπου. Σε όσους για χρόνια επιζητούσαν την αλλαγή και έμεναν έξω από την πολιτική σκηνή και τηρούσαν αποχή εμείς τους καλούμε έντιμα και ειλικρινά ότι αυτή την ώρα είναι η ώρα να κάνουν την ιστορική επιλογή και να δώσουν προοπτική σε αυτό τον τόπο ο οποίος άδικα δέχεται πυρά από παντού. Τους καλούμε να συνταχθούν μαζί μας για το καλό του τόπου.

Βάζοντας όλοι το χέρι στη καρδιά πρέπει να αναρωτηθούμε για το παρελθόν και το μέλλον. Αν πραγματικά θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά ή θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε εποχές οι οποίες δεν είναι καθόλου καθαρές. Ο Σταύρος Μαλάς είναι εδώ μπροστά μας, καθαρός και ξάστερος. Είναι εδώ και ζητά με ψηλά το κεφάλι και την συνείδηση του καθαρή την στήριξη μας. Είναι η στιγμή που όλοι μας πρέπει να κάνουμε την ιστορική υπέρβαση και να δώσουμε προοπτική στον τόπο. Για αυτό καλούμε όλους να σκεφτούν καλά το τι θα πράξουν την Κυριακή 24-02-2013. Γιατί αυτή είναι μια μέρα η οποία θα καθορίσει πραγματικά το μέλλον της πατρίδας μας…

*Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε Επίσης