Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΜια είναι η επιλογή που δεν θα μετανιώσεις την επόμενη μέρα

Μια είναι η επιλογή που δεν θα μετανιώσεις την επόμενη μέρα

-

Σεπτέμβριος 2014

Της Σύλβιας ΜΙΧΑΗΛ

Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Στις 24 του Φλεβάρη θα διαλέξουμε μεταξύ δύο υποψηφίων. Για την σωτηρία του τόπου μας όμως μια μόνο είναι η επιλογή που δεν θα μετανιώσουμε την επόμενη μέρα.

Επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς, ο άνθρωπος που στήριζε τον πρόεδρο Μακάριο όταν ο Αναστασιάδης ήταν συνήγορος όσων πολεμούσαν τη δημοκρατία.

Επιλογή είναι ο Σ. Μαλάς που σεβάστηκε την άποψη του λαού να απορρίψει το σχέδιο ΑΝΑΝ όταν ο Αναστασιάδης κατήγγελλε τη χώρα του στην ΕΕ.

Επιλογή είναι ο Σ. Μαλάς που καταδικάζει τις πολιτικές λιτότητας και δεσμεύεται να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επεβλήθη στην Ελλάδα, όταν ο κ. Αναστασιάδης μας καλεί να δούμε «την αλλαγή που επισυνέβη στην Ελλάδα μετά την συνεπή στάση του Πρωθυπουργού Σαμαρά», υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα αναβαθμίστηκε». Αλίμονο εάν επιλέξουμε να ζήσουμε και εμείς την αλλαγή που οι εταίροι του Αναστασιάδη επέβαλαν στην Ελλάδα, δηλαδή τις δραματικές αυξήσεις του ποσοστού ανεργίας, τις συνεχείς αυτοκτονίες και την πλήρη εξαθλίωση του κόσμου.

Επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς που έχει σταθερή θέση εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων όταν ο κ. Αναστασιάδης άλλοτε απαντά πως είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων (υπό προυποθέσεις) (Πολίτης 11.11.12) και άλλοτε μας εμπαίζει με λογοπαίγνια υποστηρίζοντας πως δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αλλά των “αποκρατικοποιήσεων” και των “μετοχοποιήσεων”.

Επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς, ο μόνος υποψήφιος που δεσμεύεται να παλέψει για τα συμφέροντα του τόπου μας διορθώνοντας τους δυσβάστακτους όρους που προνοεί το μνημόνιο όταν ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύεται στους ξένους εταίρους του (βλ. π.χ. γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche) ότι παρόλο που το μνημόνιο περιλαμβάνει σημεία με το οποία δεν συμφωνεί, εν τούτοις, λόγω υποχρέωσης απέναντι στη χώρα αλλά και στους ευρωπαίους εταίρους (!), δεν θα αμφισβητήσει κανέναν όρο!

Επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς που αγωνιά ειλικρινά για τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής όταν ο κ. Αναστασιάδης ασκεί κριτική στην αύξηση του κατώτατου μισθού που στόχο έχει ακριβώς την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Αλίμονο εάν επιλέξουμε για πρόεδρο αυτόν που θεωρεί πως το πρόβλημα της οικονομίας είναι οι χαμηλόμισθοί της Κύπρου που παλεύουν να επιβιώσουν με 870 ευρώ το μήνα.

Επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος ενώνει πραγματικά τους πολίτες όταν ο κ. Αναστασιάδης διασπά τις δυνάμεις των κομμάτων που προσεγγίζει. Αλίμονο εάν επιλέξουμε έναν πρόεδρο για τον οποίο ακόμα και αυτοί που τον υποστηρίζουν από τα κόμματα που δίχασε, μέχρι πρότινος έλεγαν «Δυστυχώς ο κος Αναστασιάδης επιλέγει την οδό του λαϊκισμού και λιπαίνει τον διχασμό και την μισαλλοδοξία. Και αποκαλύπτει σοβαρά ελλείμματα δημοκρατίας και πολιτικού ήθους.» Αυτά δεν τα έλεγαν αντίπαλοι του κ. Αναστασιάδη. Τα έλεγε ο υποστηριχτής του, ο Κάρογιαν, στις 26 Ιουλίου 2011 όπου μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε ότι «επιχείρησε να αποκομίσει κομματικά και προσωπικά πολιτικά κέρδη» από την τραγωδία στο Μαρί.

Επιλογή είναι ο Σταύρος Μαλά που πιστεύει πραγματικά στην ισοτιμία των ανθρώπων και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να προωθήσει τα θέματα φύλου σε όλους τους τομείς της ζωής μας όταν ο κ. Αναστασιάδης μόλις τώρα ανακαλύπτει πως «δεν είναι μόνο οι άνδρες που σκέφτονται αλλά και οι γυναίκες».

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε την σωστή επιλογή. Εκείνην την επιλογή για την οποία δεν θα μετανιώσουμε την επόμενη ημέρα. Ο Αναστασιάδης είναι αυτός που ήταν πάντοτε. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για κανένα δημοκρατικό πολίτη. Στις 24 Φεβρουαρίου λέμε όχι στις πολιτικές λιτότητας και ψηφίζουμε την μία επιλογή. Στηρίζουμε Σταύρο Μαλά.

Διαβάστε Επίσης