Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Σ' εσένα που την ώρα των exit polls, ένιωσες όπως εμένα!

ΓΝΩΜΕΣ:Σ’ εσένα που την ώρα των exit polls, ένιωσες όπως εμένα!

-

Σεπτέμβριος 2014

* Toυ Γιώργου ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ

Σ εσένα απευθύνομαι. Σ’ εσένα που την περασμένη Κυριακή άσκησες ή όχι το εκλογικό σου δικαίωμα. Δεν ξέρω αν και τι ψήφισες. Δικαίωμα σου είναι άλλωστε. Αυτό που ξέρω όμως, γιατί το έζησα κι εγώ είναι το πώς ένιωσες όταν είδες τα αποτελέσματα των exitpolls. Kαι μην το αρνηθείς! Πάγωσες για λίγο. Από το μυαλό σου πέρασαν πολλά! Από το μυαλό σου πέρασε η Κερύνεια, η Αμμόχωστος, το Καρπάσι…

Εκείνος που υπερασπίστηκε αυτούς που τα πρόδωσαν, θα μας Κυβερνά από αύριο, ψιθύρισες. Kαι έπειτα πήγες 9 χρόνια πίσω και θυμήθηκες την ευκολία που ο ίδιος άνθρωπος το 2004 προσπάθησε να τα κάνει κι επίσημα «πεσκέσι» των Τούρκων και όχι μόνο. Θυμήθηκες που κατάγγελλε την χώρα που σήμερα θέλει να Κυβερνήσει στο εξωτερικό με πρώτο θύμα τον τότε εκλεγμένο Πρόεδρο αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο. Φοβήθηκες πως από αύριο τα αδέρφια σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου θα είναι υποχρεωμένα να λαμβάνουν μέρος σε «ειρηνευτικές» αποστολές του ΝΑΤΟ στο ΙΡΑΚ, στο ΙΡΑΝ, στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, στην ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, στην ΚΥΠΡΟ… Διερωτήθηκες πως γίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Χώρας μου, ένας άνθρωπος εκατομμυριούχος να θεωρεί ότι τα 900 ευρώ που παίρνω για μισθό είναι πολλά.

Έκανες την ευχή να έγινε λάθος. Να μην ήταν σωστές οι μετρήσεις. Να ήταν «πηραγμένες». Όποιο από τα τρία και να συνέβηκε την ερχόμενη Κυριακή για καλή σου τύχη έχεις την ευκαιρία να μην ξαναπεράσουν αυτά τα εφιαλτικά σενάρια και σκέψεις από το μυαλό σου. Ο Νίκος Αναστασιάδης ξέρεις καλά ποιος είναι. Ποιος είναι ο πολιτικός του βίος και πόσα ακόμα κακά μπορεί να επιφέρει στον τόπο μας στο μέλλον. Έχεις την ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή σε αντίθεση με την προηγούμενη είτε να ψηφίσεις είτε ν΄ αλλάξεις την ψήφο σου. Αν δεν το κάνεις θα είσαι υπόλογος στον εαυτό σου αλλά και στους υπόλοιπους που θα το κάνουν. Έχεις την ευκαιρία να διατηρήσεις την ελπίδα ζωντανή, για εσένα, για την οικογένεια σου, για τους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι. Έχεις ακόμα την ευκαιρία, να ελπίζεις ότι θα συνεχίσεις να ζεις με αξιοπρέπεια.

Αγωνίσου, αντιστάσου, ψήφισε Σταύρο Μαλά και τότε θα μπορείς να έχεις ακόμα ήσυχη την συνείδηση σου!

Διαβάστε Επίσης