Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Για μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον του τόπου μας!

ΓΝΩΜΕΣ:Για μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον του τόπου μας!

-

17 Σεπτέμβριος 2014

* Του Μηνά Σαξάνη…

Ο Α’ γύρος των προεδρικών εκλογών ανήκει πλέον στο παρελθόν και η επόμενη μέρα βρίσκει το λαό μπροστά σε μια νέα πρόκληση.

Το μήνυμα που στάληκε χθες, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους δημοκρατικά και προοδευτικά σκεπτόμενους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν ένα μήνυμα απαξίωσης του μηδενικού πολιτικού ήθους και απόρριψης της στείρας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πρεσβεύει σε αυτές τις εκλογές ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης. Τα μεγάλα λόγια και οι κενές προεκλογικές διακηρύξεις του επιτελείου Αναστασιάδη, που τον ήθελαν να εκλέγεται θριαμβευτικά από τον Α’ γύρο, δεν ήταν παρά η στοχευμένη μέθοδός τους για να σπρώξουν το λαό στην πλήρη απαξίωση και κατ’ επέκταση στην αποχή. Ο λαός όμως προσήλθε στις κάλπες και έστειλε το δικό του μήνυμα, ότι δεν υιοθετεί τις παρωχημένες πολιτικές που πρεσβεύει ο Νίκος Αναστασιάδης και έστειλε το Σταύρο Μαλά στο Β’ γύρο, με τις προοπτικές να διανοίγονται μπροστά του, ώστε να είναι ο μεγάλος νικητής την επόμενη Δευτέρα, στις 25 Φεβρουαρίου 2013.

Ένας νέος άνθρωπος με όραμα και προοπτική για το μέλλον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κατεξοχήν πρεσβευτή της Τρόικα στην Κύπρο. Οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι ομοϊδεάτες του κ. Αναστασιάδη στις χώρες όπου υπήρξαν κυβέρνηση είναι γνωστές σε όλους μας. Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, είναι μόνο μερικές από όσες ακόμα υποφέρουν από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν με πρωτοστάτη τη Γερμανία, της Μέρκελ, της οποίας την στήριξη τόσο πολύ διαφήμισε ο κ. Αναστασιάδης. «Όπως τα έχει καταφέρει η Ελλάδα, έτσι θα τα καταφέρει και η Κύπρος με τον Αναστασιάδη πρόεδρο», δήλωνε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Αυτά τα λόγια θεωρεί διαφήμιση το επιτελείο του; Για μας, κάθε άλλο παρά διαφημιστικά είναι.

Για μας ο Β’ γύρος των προεδρικών εκλογών αποτελεί μονόδρομο – όπως άλλωστε αποτελούσε και ο πρώτος. Η μόνη επιλογή που θα διασφαλίζει την επιβίωση του τόπου και του λαού μας ήταν και είναι ο Σταύρος Μαλάς. Με το Γιώργο Λιλλήκα μας χωρίζουν πολλά, αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι ακόμα περισσότερα. Απευθύνουμε λοιπόν συναγωνιστικό κάλεσμα, στους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του νέου και συνάμα προοδευτικού αυτού ανθρώπου.

Καλούμε αυτούς που οι συνθήκες μας βρήκαν στα ίδια μετερίζια πάλης, να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και τους θεσμούς, όταν όσοι στέγασε πολιτικά ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο σήμερα υποψήφιός του για την προεδρία υπερασπίστηκε, την κατέλυαν. Καλούμε αυτούς που κάποτε αντιστάθηκαν στο ξεπούλημα τις Κύπρου, να το πράξουν και τώρα με την ψήφο τους. Γιατί η Κύπρος βρίσκεται στο ίδιο σημείο και τώρα. Καμία ιδιωτικοποίηση να μην περάσει να μην δώσουμε δώρο την πατρίδα μας στους ξένους. Ψηφίζουμε τον νέο άνθρωπο με όραμα και ζήλο για δουλειά για το καλώς νοούμενο συμφέρον όλου του Κυπριακού λαού. Τον κ. Αναστασιάδη τον είδαμε, τον πράξαμε, τον ζήσαμε στη δεκαετή διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, την οποία κανένας δημοκρατικός, προοδευτικός άνθρωπος δεν θέλει να ξαναζήσει.

Εμπρός λοιπόν, συναγωνιστές, να μην αφήσουμε την πατρίδα μας στα χέρια επικίνδυνων πολιτικών, να μην αφήσουμε το μέλλον μας υποθηκευμένο για την υπόλοιπη ζωή μας.

Ψηφίζουμε Σταύρο Μαλά, το νέο πρόσωπο, για τη νέα εποχή!

Διαβάστε Επίσης