Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο...

ΓΝΩΜΕΣ:Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός

-

Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014

Του Ευάγγελου ΜΑΝΩΛΗ

Το καπιταλιστικό σύστημα απέτυχε, για ακόμη μια φορά. Μετά την κρίση του 1929-1932 που ξεκίνησε από την Αμερική, έτσι μετά από 80 χρονιά, το 2009 ξεκίνησε και πάλι από την Αμερική. Αυτό βιώνει εδώ και χρόνια η ανθρωπότητα.

Οι συνέπειες της κρίσης είναι η πείνα, η φτώχια, η εξαθλίωση και η ανεργία. Αυτές έχουν ως αντίκτυπο, το να αναγεννηθεί ο φασισμός-ναζισμός. Όπως και τότε, εκκολάπτετε το αυγό του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και οι άνθρωποι απελπισμένοι, αμφισβητούν τον κοινοβουλευτισμό και καταφεύγουν σε ακραίες καταστάσεις (βλέπετε Γερμάνια το 1933 με τον Χίτλερ, βλέπετε Ελλάδα το 2013 με την Χρυσή Αυγή). Ο μόνος τρόπος, να ωριμάσει η ανθρωπότητα, είναι η μεταπολίτευση στον σοσιαλισμό και μετέπειτα στον κομμουνισμό. Όλοι οι άνθρωποι, ταξικά θα είμαστε ίσοι. Αυτό είναι δημοκρατία. Εξάλλου, αυτό είναι αποδεδειγμένο και από την πολιτική που εφάρμοσε τον Μάρτιο του 1933 με επιτυχία, ο τότε πρόεδρος της Αμερικής Φραγκλίνος Ρούσβελτ. Εφάρμοσε σοσιαλισμό μέσα στην μητρόπολη του καπιταλισμού, αφού έλαβε σειρά κοινωνικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο έβγαλε την Αμερική από την κρίση.

Το lifestyle και ο καταναλωτισμός, είναι τρόπος πλάνης τον πολιτών από τα καθημερινά που οφείλουν να γνωρίζουν. Ακόμη και οι συσκευές παιχνιδιών όπως το playstation, είναι μέσο τις Αμερικής, για αποκτήνωση των ανθρώπων. Παίζοντας συνεχώς με αυτά, σου κάνουν πλύση εγκεφάλου. Έτσι, το Νάτο και οι Αμερικανοί, θα συνεχίζουν να κάνουν τους δικούς τους χειρισμούς στον κόσμο. Γι’ αυτό λοιπόν, ο λαός πρέπει να ανοίξει τα ματιά και να δει την πραγματικότητα. Να βγει από το γυάλινο κουτί του πλασματικού κόσμου που τον έβαλε ο καπιταλισμός, και ως άνθρωποι κριτικά σκεπτόμενοι, να αποκτήσουν γνώμη για τα κοινά του τόπου. Να μην υιοθετούν ότι τους πλασάρει το σύστημα. Είμαστε κοινωνικά οντά και ως κοινωνικά οντά πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά. Γιατί, όπως είπε ο Περικλής στον επιτάφιο, «τον πολίτη που δεν ασχολείται με τα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο».

Γι’ αυτό κόσμε ψήφισε. Η αποχή, είναι παραδοχή ήττας του εαυτού σου, είναι ανοχή. Ψήφισε τον κατάλληλο. Ψήφισε Σταύρο Μαλά.

Διαβάστε Επίσης