Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Αυτοί που ξεπούλησαν την Κύπρο στο τούρκο εισβολέα δεν μετανόησαν.

ΓΝΩΜΕΣ:Αυτοί που ξεπούλησαν την Κύπρο στο τούρκο εισβολέα δεν μετανόησαν.

-

2014

Του Γιώργου ΖΟΥΚΩΦ

Πριν μερικές μέρες διάβασα με μεγάλη προσοχή σε εφημερίδα δηλώσεις του στελέχους του ΔΗΣΥ Πάφου που λεει ότι όλα τα σημερινά δεινά τα οποία υποφέρει η Κύπρος οφείλονται στην Αριστερά του νησιού γιατί πρόδιναν τον αγώνα της ΕΟΚΑ ΤΟ 55 – 59. Ρίχνει μεγάλες ευθύνες στον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο που άφησε το κίνημα της Αριστεράς από το 1960 που είχε στην δύναμη του 12% να μεγαλουργήσει και να φτάσει σήμερα στο 33 – 35%.

Διαπίστωσα πραγματικά ακόμα και σήμερα αυτοί που ξεπούλησαν την Κύπρο στον Αττίλα για χάρη της ένωσης με την Ελλάδα δεν έχουν μετανοήσει, για την μεγάλη καταστροφή που έφεραν στην Κύπρο και στο λαό μας.

Διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, αγνοούμενοι τραυματίες και σκοτωμένοι που μέχρι σήμερα κηδεύουμε και έχουν ακόμα το θράσος αυτοί οι κύριοι να κατηγορούν το Κίνημα της Αριστεράς της Κύπρου, τον αείμνηστο εθνάρχη Μακάριο που είχε μια ακτινοβολία όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν την κυβέρνηση Χριστόφια που πρόσφερε τόσα πολλά στα τεσσεράμισι χρόνια που πέρασαν, όπως βιωσιμότητα Τ.Κ.Α., το υδατικό, τα αγροτικά χρέη, οι χαμηλές συντάξεις, το συγκοινωνιακό, το στεγαστικό, προστασία του Ακάμα και άλλα.

Θυμάται ο κυπριακός λαός ότι μόλις εκλέγηκε ο Γλαύκος Κληρίδης Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας την επόμενη μέρα με την σφραγίδα του κυρίου του ΔΗΣΥ έγιναν προς την Λεμεσό ακόμα και σε άλλες επαρχίες εκδικητικές μεταθέσεις αστυνομικών Αριστερών της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ.

Θυμάται, κύριοι του ΔΗΣΥ ο κυπριακός λαός μερικές μέρες πριν από το πραξικόπημα ποιοι έκαναν έφοδο στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσό και έκλεψαν τα όπλα του κράτους.

Θυμάται ο κυπριακός λαός ποιος ήταν πρωτοστάτης για την έφοδο στο ΚΕΝ Πάφου της εθνικής φρουράς το 1974 που έκλεψαν τα όπλα για να τα χρησιμοποιήσει η ΕΟΚΑ Β’ εναντίον τον Δημοκρατικών Δυνάμεων της Κύπρου και ενάντια στον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Δεν θα σας κάνει κύριοι του ΔΗΣΥ το χατίρι ο κυπριακός λαός να εκλέξει τον ηγέτη σας πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά θα εκλέξει έναν νέο άνθρωπο αλώβητο, τίμιο πατριώτη, τον Υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά .Οι μάνες της Κύπρου δεν έκλαψαν ποτέ εξαιτίας της Αριστεράς της Κύπρου. Οι σφαίρες ακόμα βρίσκονται στα κορμιά των Δημοκρατικών Αντιστασιακών της Κύπρου που προήλθαν από την ΕΟΚΑ Β’ και την Χούντα των Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης