Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ: Αν ζούσε ο Γκέμπελ ….

ΓΝΩΜΕΣ: Αν ζούσε ο Γκέμπελ ….

-

height=”306″ alt=”603990 445869842148031 529649809 n”/>

Tου Φύτου ΠΑΦΙΤΗ*

Εδώ και μερικές μέρες βλέπουν το Φώς της Δημοσιότητας οι επιχειρηματικές δουλείες του πρόεδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χρυσάνθου Αναστασιάδη. Το ερώτημα όμως είναι ποια ΜΜΕ ασχολούνται με αυτό το γεγονός και πόσο ασχολήθηκαν ή καλύτερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ.

Αν ζούσε ο Γκέμπελ (υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ), σήμερα είμαι βέβαιος η πλειοψηφία των ΜΜΕ θα έπαιρνε έπαινο για το πώς χειρίστηκαν τις περίεργες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Νίκου Χρυσάνθου Αναστασιάδη. Τα Ελληνικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το κουτί της Πανδώρας και ειδικότερα το περιοδικό HOTDOC δημοσίευσαν έγγραφα για περίεργες δραστηριότητες του γραφείου του υποψήφιου Προέδρου. Εταιρείες που ελέγχει ο ίδιος με μετοχικό κεφάλαιο μερικών χιλιάδων φέρονται να πήραν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζα της Ρωσίας.

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Κύπρο δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το όλο γεγονός. Είναι με λύπη που ενώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με έρευνες για το θέμα, στην Κύπρο τα «αντικειμενικά» Μέσα Ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Πού είναι άραγε η αμερόληπτη κάλυψη γεγονότων αγαπητά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Το ερώτημα όμως που θα μπορούσε να είχε κάθε Δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπο είναι γιατί στην Κύπρο κάποιοι ήπιαν το αμίλητο νερό; Γιατί τα ΜΜΕ που τα τελευταία 5 χρόνια δεν άφηναν τίποτα για να μην το διερευνήσουν τώρα έτσι απλά το προσπέρασαν; Αν πίσω από αυτά ήταν κάποιος από την κυβέρνηση ή από το ΑΚΕΛ θα έπρατταν το ίδιο ή θα έκαναν έρευνα πάνω στην έρευνα για να αποδείξουν την ενοχή αυτού; Θα έκαναν την νύχτα μέρα για να βρουν κάτι ή όχι; Η ίδια η ιστορία αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει μια ευαισθησία μόνο αν αυτό το άτομο προέρχεται από τις τάξεις της Αριστεράς. Αυτό αγαπητά ΜΜΕ δεν ονομάζεται δημοσιογραφία αλλά Γκέμπελίστικη προσέγγιση όπως έκανε ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ. Αυτό θα πει χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο Κυπριακός Λαός, στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας θέλουμε άνθρωπο με κρυστάλλινο προσωπικό αλλά και πολιτικό παρελθόν να κρατά αυτός για τα επόμενα πέντε χρόνια το τιμόνι του νησίου. Θέλουμε ένα νέο άνθρωπο που με προοδευτικές θέσεις και απόψεις θα μπορέσει να βγάλει την Κύπρο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο Σταύρος Μαλάς δεσμεύεται για αποτελεσματικήεφαρμογή του πόθεν έσχες, που θα περιλαμβάνει, πέραν των πολιτειακών αξιωματούχων και δημόσιους λειτουργούς, διευθυντές τμημάτων και υπηρεσιών καθώς και όλους όσους εκ της θέσεως τους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις. Βελτίωση και εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου ώστε να συνάδει μεδιεθνή πρότυπα, δεσμεύσεις της Δημοκρατίας και πρακτικές σε θέματα διαφθοράς.Πλήρης διαφάνεια στις διαδικασίες κατακύρωσηςδημόσιων προμηθειών και δημόσιων έργωνμε δημοσιοποίηση των όρων, πώς και από ποιους καθορίζονται οι όροι, της αξιολόγησης και των αξιολογητών. Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις του υποψήφιου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Άραγε ποιος μπορεί να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο για πάταξη της διαφθοράς; Αυτός που είναι μέρος αυτής της κατάστασης ή αυτός που έχει ξεκάθαρες και κρυστάλλινες απόψεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Σίγουρα όχι αυτός που εμπλέκετε στην διαφθορά αλλά αυτός που έχει ξεκάθαρες απόψεις και δεν είναι άλλος από τον Σταύρο Μαλά. Και στις 17 Φλεβάρη αλλά και στις 24 Φλεβάρη εμείς οι νέοι έχουμε επιλογή και αυτή είναι ο Σταύρος Μαλάς.

Τέλος, θα καταπιαστώ σε κάτι που είπε ο Γκέμπελ για τα media και την θεωρώ επίκαιρη ως και σήμερα. Είπε λοιπόν, πως «τα media έρχονται να πατήσουν πάνω στις κοινωνικές μουρμούρες που έχουν μάθει στους πολίτες να παπαγαλίζουν, έτσι ώστε να φτιάξουν ειδήσεις που θα πουλήσουν».

Διαβάστε Επίσης