Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Η "σωτήρας" Λαγκάρντ των οραματιστών της φιλελευθεροποίησης

ΓΝΩΜΕΣ:Η “σωτήρας” Λαγκάρντ των οραματιστών της φιλελευθεροποίησης

-

src=”/images/arthrografia/MIgnatiou.JPG” width=”200″ height=”302″ alt=”MIgnatiou”/>

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*

Διέρρευσαν λέει τα μέτρα που εισηγήθηκε η Τρόικα στην κυβέρνηση και τα κόμματα αντιδρούν, φωνάζουν και ωρύονται. Εύχομαι όλο αυτό να είναι λόγω του περιεχομένου των προτάσεων και όχι λόγω της διαρροής. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί και ας αντιδράσουμε οργανωμένα. Ας είμαστε κάποτε σε επιφυλακή για την ουσία και όχι για το θεαθήναι. Ας αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, έστω μια φορά, και ομόγνωμα την κατάσταση. Ας στηρίξουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ας την πλαισιώσουμε με δυναμισμό, κόμματα, οργανωμένα σύνολα, συντεχνίες και να μη δεχθούμε ότι μας πλασάρουν αδιαμαρτύρητα.

Ας αποκτήσει η φωνή μας διαπραγματευτική επάρκεια και δύναμη και ας αντιμετωπίσει η προσέγγισή μας, την υστάτη, συντονισμένα και με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, της οικονομίας και αυτής της ομάδας που λέγεται νέοι άνθρωποι και μέλλον.

Αντιδράσεις για τα μέτρα; Φωνές για τις περικοπές; Ειλικρινά διερωτώμαι πως μπορούν κάποιοι να φωνάζουν; Πως μπορούν καλύτερα ακόμη και να κοιμούνται ήσυχοι; Πως γίνεται να χύνεις κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες την ίδια στιγμή που όταν μετέχεις σε συσκέψεις σε υψηλότατα επίπεδα εισηγείσαι αντιλαϊκά μέτρα; Να μιλάς για την ακρίβεια και εσύ ο ίδιος να είσαι η γενεσιουργός της αιτία. Να μιλάς για την τιμή των καυσίμων και να καλείς και τους λειτουργού του Τύπου να δουν το ανεφοδιασμό της «λιμουζίνας» σου που θέλει 100 ευρώ να γεμίσει. 100 ευρώ που μια 6μελή οικογένεια αγοράζει ψώνισμα για μια εβδομάδα, όσα θέλεις δηλαδή εσύ να πας στο εξοχικό σου στο χωριό και να επιστρέψεις.

Πολύς ντόρος γίνεται και για την ΑΤΑ. Μα δεν είναι αυτή την ΑΤΑ που κάποιοι κουτσούρεψαν πριν μερικά χρόνια και οι ίδιοι εκφραστές της συντηρητικής πολιτικής οραματίζονταν μέχρι χθες να καταργήσουν; Δεν είναι τα ίδια μέτρα που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της αλλαγής στις κλίμακες των νεοεισερχόμενων στη Δημόσια Υπηρεσία; Δεν είναι αυτά τα μέτρα που στην ουσία επιφέρεις αν μοιράσεις τον κρατικό πλούτο σε ιδιώτες επιχειρηματίες; Δεν είναι σε αυτά τα μέτρα που οδηγείς την οικονομία όταν απορρίπτεις την όποια φορολόγηση του πλούτου ή την επιβολή εταιρικού φόρου στο ελάχιστο; Δεν είναι άραγε αυτά τα μέτρα που θα αναγκαστεί να συζητήσεις με δυσχερείς όρους για σενα διαπραγματευτικά όταν εισηγείσαι αύξηση στο όριο αφυπηρέτησης με τον πιο εύκολο τρόπο αφήνοντας ουσιαστικά τους νέους παγιωμένους στην ανεργία και κάνοντάς τους να αγωνιούν με περιορισμένες ελπίδες για το αύριο;

Ευελπιστώ πως σύντομα ο κόσμος θα αντιληφθεί τι γίνεται και θα βγει στους δρόμους, θα φωνάξει και θα απομονώσει όσους με τις πρακτικές τους τον βάζουν στο περιθώριο και υποθηκεύουν την ευημερία του.

*Ο Μάριος Δ. Ιγνατίου

Είναι Μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Διαβάστε Επίσης