Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πολιτικές Αναστασιάδη σημαίνουν ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πολιτικές Αναστασιάδη σημαίνουν ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου

-

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ

Οι νεοφιλελεύθερες απόψεις του Νίκου Αναστασιάδη ευθύνονται για το μέγεθος της κρίσης και για τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι «ο κ. Αναστασιάδης, ο Συναγερμός και εσχάτως, μετά την αιφνίδια συνεργασία τους, η ηγεσία του ΔΗΚΟ, αναμασούν τα περί ανεργίας και φτώχειας, προσπαθώντας να φορτώσουν τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, χαρακτηριστικό σχεδόν ολόκληρης της Ευρώπης, στην Κυβέρνηση».

«Ο στόχος τους», όπως είπε, «είναι να παρουσιάσουν μια λανθασμένη εικόνα ακυβερνησίας, αδιαφορώντας δυστυχώς για τα πλήγματα που μια τέτοια προσέγγιση επιφέρει στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην κυπριακή κοινωνία».

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «δεν παραγνωρίζει καθόλου τα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα προβλήματα στο τραπεζικό μας σύστημα. Αντίθετα», συνέχισε, «έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να περιορίσει το μέγεθος αυτών των προβλημάτων».

Η Κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης, «εχει κατανείμει εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα πρόσληψης ανέργων, έχει αυξήσει σημαντικά τις κοινωνικές παροχές και έχει καταβάλει μια τιτάνια προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για να αντισταθεί σε λογικές που θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία, την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης εκβίαζε τη κυπριακή κυβέρνηση να τις αποδεχτεί. Την ίδια στιγμή που ζητούσαν μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές παροχές και ιδιωτικοποιήσεις».

Ανέφερε ότι «η ιδεολογία, οι θέσεις και οι νεοφιλελεύθερες απόψεις του Νίκου Αναστασιάδη, όπως αυτές εφαρμόστηκαν από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ευθύνονται για το μέγεθος της κρίσης και για τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ,δυστυχώς, εκατομμύρια Ευρωπαίοι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Πολιτικές Αναστασιάδη σημαίνουν μεγαλύτερη ανεργία. Σημαίνουν περισσότερη φτώχεια και ανέχεια. Πολιτικές Αναστασιάδη σημαίνουν ιδιωτικοποίηση των πάντων και ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Σημαίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σημαίνουν οικονομική ύφεση και κοινωνική αναλγησία», κατέληξε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Διαβάστε Επίσης