Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν έχει ακόμη επιδοθεί η έκθεση της Pimco

Δεν έχει ακόμη επιδοθεί η έκθεση της Pimco

-

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Κ.Τ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δεν έχει μέχρι στιγμής επιδοθεί η έκθεση της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κεντρικής Tράπεζας Αλίκη Στυλιανού.

Η έκθεση αναμενόταν να επιδοθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, ωστόσο, όπως εξήγησε η κα. Στυλιανού, φαίνεται ότι η έκθεση συνεχίζει να τυγχάνει επεξεργασίας γι΄ αυτό και δεν έχει ακόμη επιδοθεί.

Όπως είπε συγκεκριμένα πρόκειται «για χρονοβόρες διαδικασίες», προσθέτοντας ότι η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω αναπροσαρμογών και διορθώσεων που γίνονται στην έκθεση.

Η κα. Στυλιανού είπε ότι η έκθεση αναμένεται να επιδοθεί σε κάποια στιγμή εντός της ημέρας, προσθέτοντας ότι μόλις γίνει αυτό θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Ανέφερε, επίσης, ότι η έκθεση θα επιδοθεί στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και θα περιλαμβάνει τα δύο σενάρια για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, το βασικό και το ακραίο σενάριο.

Η έκθεση της Pimco δεν θα είναι το τέλος του δρόμου, αφού ακολούθως θα εξεταστούν οι παράγοντες μετριασμού (mitigating actions) στις οποίες προέβησαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς η έκθεση του αμερικανικού οίκου βασίζεται σε στοιχεία που λήφθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνόδου του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου, οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα θα ανακοινωθούν επίσημα μετά την υπογραφή του μνημονίου για τη δανειακή σύμβαση που αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο.

Διαβάστε Επίσης