Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈκτακτα το επίδομα τέκνου σε δικαιούχους ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Έκτακτα το επίδομα τέκνου σε δικαιούχους ανακοίνωσε η κυβέρνηση

-

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι θα καταβληθεί έκτακτα το επίδομα τέκνου στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν επίδομα τέκνου σε μηνιαία βάση, εφόσον, το εισόδημά τους με βάση τα στοιχεία της περσινής τους αίτησης δεν ξεπερνούσε τις 39 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «ως γνωστό, η νομοθεσία προνοεί την έναρξη καταβολής του επιδόματος σε δικαιούχους μετά την παρέλευση του πρώτου τετραμήνου του έτους, αφού υποβληθούν και εξεταστούν οι σχετικές αιτήσεις για το επίδομα».

Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών, «αναγνωρίζοντας τη δυσχερή θέση των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, αποφάσισε την καταβολή του επιδόματος με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξή τους και ως εκ τούτου αναμένεται ότι το επίδομα θα τους καταβληθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, καλούνται οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω καθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα τέκνου και επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας (ενιαίο έντυπο), το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί από τα γραφεία της Υπηρεσίας, το γραφείο εξυπηρέτησης στο Υπουργείο Οικονομικών, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: http://www.mof.gov.cy».

Επισημαίνεται, από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι «στην αίτηση για το επίδομα τέκνου πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και πρέπει να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

Όσον αφορά το επίδομα σε νοικοκυριά συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τις λεπτομέρειες του Σχεδίου με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μέχρι την υλοποίηση του νέου Σχεδίου η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων θα προχωρήσει σε πληρωμή όσων ήταν δικαιούχοι την 31.12.2012 και με την έγκριση των νέων εισοδηματικών κριτηρίων θα ακολουθήσει νέα ενημερωτική ανακοίνωση για τους συνταξιούχους», καταλήγει το Υπουργείο Οικονομικών

Διαβάστε Επίσης