Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνησυχία ΑΚΕΛ για ενδεχόμενη μετάθεση μνημονίου μετά τις γερμανικές εκλογές

Ανησυχία ΑΚΕΛ για ενδεχόμενη μετάθεση μνημονίου μετά τις γερμανικές εκλογές

-

2013

Την ανησυχία του για τις πληροφορίες περί μετάθεσης του κλεισίματος του κυπριακού μνημονίου μετά τις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου, εκφράζει το ΑΚΕΛ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι «οι κίνδυνοι για την Κύπρο επαυξάνονται από τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης και των στενών συμμάχων της στην Ευρωζώνη, οι οποίοι ανοικτά προσβλέπουν στην εκλογή του κ. Αναστασιάδη για να είναι σε θέση να επιβάλουν τις προσκρούστειες νεοφιλελεύθερες επιλογές τους μέσα από τη δανειακή σύμβαση».

Ανέφερε ακόμη ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν «πόσο άδικη υπήρξε η κριτική της αντιπολίτευσης για αργοπορία από πλευράς κυβέρνησης στη συνομολόγηση δανειακής σύμβασης αλλά και πόσο εγκληματικά ανεύθυνη και ζημιογόνα υπήρξε η εκβιαστική στάση του κ. Αναστασιάδη για υπογραφή άρον- άρον μνημονίου».

Σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία Νίκου Αναστασιάδη στο ‘Sigmalive’, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «υπέπεσε σε δύο σοβαρά ολισθήματα», δηλώνοντας «άγνοια για τους όρους εντολής της Pimco και της Alvarez & Marsal ενώ οι όροι εντολής έχουν ήδη παραδοθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την Κεντρική Τράπεζα».

«Το δεύτερο, ακόμη σοβαρότερο ολίσθημα του κ. Αναστασιάδη, είναι ότι απείλησε ευθέως αυτούς που διέταξαν έρευνα γύρω από το τραπεζικό μας σύστημα», προσθέτοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης στοχεύει στη συγκάλυψη των υπαίτιων για το οικονομικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος του κυπριακού λαού, απειλώντας και επιχειρώντας να εκφοβίσει όσους έχουν δώσει εντολές για τη διερεύνηση του εγκλήματος που μας έχει οδηγήσει στο μνημονιακό ζυγό».

Εργοδοτικές οργανώσεις

Ο κ. Λουκαϊδης χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες από πλευράς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, λέγοντας ότι «δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις». Πρόσθεσε ότι «δεν μας προκαλεί εντύπωση, που όλη αυτή την περίοδο ο κ. Αναστασιάδης και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχουν λουφάξει, πρώτα σε σχέση με τη διαφορά που προέκυψε στην οικοδομική βιομηχανία αλλά και τώρα σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων».

«Μήπως ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, ως οι κατ’ εξοχήν πολιτικοί εκφραστές των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας, φοβούνται να πουν, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μισή κουβέντα κατά της κοινωνικής τάξης που υπηρετούν», διερωτήθηκε.

Διαβάστε Επίσης