Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝΤ. ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: Υπό όρους βοήθεια της Ρωσίας προς την Κύπρο

ΝΤ. ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: Υπό όρους βοήθεια της Ρωσίας προς την Κύπρο

-

2013

«ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ»

Η Ρωσία θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην Κύπρο υπό όρους, ωστόσο το ίδιο το νησί και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο της διάσωσης, δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, που δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

“Πιστεύουμε ότι το κύριο βάρος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων θα πρέπει να αναληφθεί από την Κύπρο και την ΕΕ,” δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Παρόλα αυτά, δεν αρνούμαστε να βοηθήσουμε υπό ορισμένους όρους. Οι όροι θα πρέπει να συμφωνηθούν εξ’ αρχής. Αν δεν γίνει αυτό, δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα», είπε και υπενθύμισε ότι η Ρωσία παρείχε δάνειο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων στην Κύπρο το 2011.

Ο κ. Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να αγοράσει κρατικά ομόλογα από χώρες της ευρωζώνης, αλλά ο ίδιος είναι, όπως είπε, θετικός όσον αφορά το ευρώ.

«Αν και το ευρώ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δυσμενή θέση, είμαι της άποψης ότι το ευρώ βοήθησε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και τα παγκόσμια οικονομικά στην κρίση του 2008/2009», είπε.

“Η ιδέα του ευρώ είναι σε γενικές γραμμές θετική. Γι’ αυτό ελπίζω ότι θα έχει ένα θετικό μέλλον», κατέληξε.


Διαβάστε Επίσης