Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σε καλό δρόμο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για τον...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σε καλό δρόμο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για τον Απρίλιο

-

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013

ΣΤ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Η ΡΩΣΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Είμαστε σε καλό δρόμο και σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για τον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και για τον Απρίλιο.

Ο κ. Στεφάνου είπε εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, πως η Ρωσία φαίνεται να ενδιαφέρεται να εμπλακεί στα της Κύπρου, ανάλογα βέβαια με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ερωτηθείς κατά πόσον η Κύπρος μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και για τον Απρίλιο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών πάντοτε όταν βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα μπορούμε να αξιολογήσουμε ξανά, ανάλογα με το πώς κύλησε ο προηγούμενος μήνας, και τις ανάγκες που έχουμε για τους επόμενους μήνες.

«Και όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών είμαστε σε καλό δρόμο και σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις που έχουμε και τις χρηματοδοτικές ανάγκες που έχουμε για τον μήνα Απρίλιο», είπε ο κ. Στεφάνου.

Κληθείς να διευκρινίσει ποιές είναι αυτές οι ανάγκες ο κ. Στεφάνου είπε πως οι ανάγκες δεν είναι μόνο τα πάγια που πληρώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή σε μισθούς και συνήθως σε άλλα λειτουργικά έξοδα, αλλά πολλές φορές υπάρχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια «τα οποία χρειάζεται κάθε φορά να διασφαλίζουμε ότι θα αναχρηματοδοτηθούν, είτε από την ίδια πηγή, είτε άλλως πως».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια ενημέρωση αναφορικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στη διαδικασία στην οποία βρισκόμαστε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Ακόμα όχι. Λέγονται και γράφονται πολλά αναφορικά με το ρόλο της Ρωσίας. Έχουμε τις δηλώσεις τόσο του Ρώσου Προέδρου όσο και του Ρώσου Πρωθυπουργού, που είναι στο ίδιο μήκος κύματος, και η Ρωσία φαίνεται να ενδιαφέρεται να εμπλακεί στα της Κύπρου, ανάλογα βέβαια με τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άρα η Ρωσία εξαρτά τη δική τη θέση από τις τελικές αποφάσεις και ενέργειες που θα γίνουν από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε Επίσης