Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: "Το θράσος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι απύθμενο

ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ: “Το θράσος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι απύθμενο

-

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ κατηγορεί την Κυβέρνηση για πράγματα που αυτή έκανε, όταν ήταν εξουσία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι “το θράσος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι απύθμενο. Κατηγορεί την Κυβέρνηση για πράγματα που αυτή έκανε, όταν ήταν εξουσία”.

Στα δέκα χρόνια της διακυβέρνησής του, ο ΔΗΣΥ, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, παρέδωσε μαθήματα για το ρουσφέτι και το όργιο προσλήψεων ημετέρων στην ευρύτερη Δημόσια Υπηρεσία.

“Εδώ μιλούν οι αριθμοί. Στα δέκα χρόνια της Συναγερμικής εξουσίας, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην κεντρική Κυβέρνηση αυξήθηκε κατά δέκα χιλιάδες. Χίλιοι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε χρόνο. Και για να διασφαλίζεται ότι θα προσλαμβάνονταν ημέτεροι, ο ΔΗΣΥ ίδρυσε ειδικό γραφείο εξυπηρέτησης των οπαδών του. Αυτή είναι η αντίληψη του ΔΗΣΥ για την αξιοκρατία”, πρόσθεσε.

Στην ευρύτερη δε Δημόσια Υπηρεσία, συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, γινόταν πραγματικό πλιάτσικο.

“Θυμίζουμε απλά ότι, όταν Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ήταν ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αριθμός των υπαλλήλων στις Κυπριακές Αερογραμμές είχε φτάσει τις 2200. Όταν ανέλαβε ο ΔΗΣΥ ήταν 1200. Ουσιαστικά ο αριθμός των υπαλλήλων στις Κυπριακές Αερογραμμές διπλασιάστηκε. Σήμερα οι υπάλληλοι στην εταιρεία είναι λιγότεροι από χίλιοι και πρέπει ο αριθμός τους να μειωθεί περισσότερο”, σημείωσε.

Ακριβώς επειδή ο ΔΗΣΥ ήθελε να λαφυραγωγήσει στους ημικρατικούς οργανισμούς, ανέφερε, παράνομα και αντισυνταγματικά έπαυσε τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του, για να δεχθεί ‘χαστούκι’ από το δικαστήριο.

Τώρα επιχειρεί, είπε ο κ. Στεφάνου, να κάνει το ίδιο προσπαθώντας να επιβάλει αντισυνταγματική νομοθεσία που κατάφερε να περάσει από τη Βουλή. “Ενώ ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίζεται πως δεν θα κάνει διακρίσεις θέλει, αν εκλεγεί, να διορίσει τους δικούς του στα Διοικητικά Συμβούλια. Και αυτό το ονομάζει σύγχρονη αντίληψη!”, πρόσθεσε.

Λόγω της τεράστιας αύξησης των δημόσιων δαπανών και της κατασπατάλησης πόρων, συνέχισε, ο ΔΗΣΥ παρέδωσε στην Κυβέρνηση που τον διαδέχθηκε δημοσιονομικό έλλειμμα 6,7% σε περίοδο άνθισης και ανάπτυξης.

“Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου δεν έφτασε ποτέ σε τέτοιο μέγεθος ακόμα και σήμερα που η οικονομία μας αντιμετωπίζει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της κακής οικονομικής διαχείρισης που έκανε ο ΔΗΣΥ όταν ήταν στην εξουσία”, είπε.

“Τα έργα και ημέρες του Συναγερμού προϊδεάζουν για το τι θα συμβεί στο λαό αν ο κ. Αναστασιάδης εκλεγεί Πρόεδρος. Θα επιστρέψουμε στα πέτρινα συναγερμικά χρόνια του ρουσφετιού, της ημετεροκρατίας και του ελέγχου των πολιτικών φρονημάτων του λαού. Θα επιστρέψουμε στην εποχή της νεοφιλελεύθερης επέλασης, μόνο που αυτή τη φορά η ηγεσία του ΔΗΣΥ θα χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πολιτική της Τρόικα, από την οποία εμπνέεται και καθοδηγείται”, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Διαβάστε Επίσης