Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑ.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Τεράστιες προοπτικές διανοίγονται από το φυσικό αέριο

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Τεράστιες προοπτικές διανοίγονται από το φυσικό αέριο

-

κυπριακή οικονομία και τον κυπριακό λαό και θα πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτατα βήματα και με απόλυτη διαφάνεια, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε, παράλληλα, πως υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι, οι οποίοι “προσπαθούν να παρεμβάλλουν εμπόδια και προσκόμματα στο να προχωρήσουμε σε ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν την οικονομία να οδηγηθεί σε ανάκαμψη”.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό και πριν ακόμη γίνει γνωστή η υπογραφή των συμβολαίων με την ιταλο-κορεατική Κοινοπραξία ENI/KOGAS, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η θετική κατάληξη αυτής της συμφωνίας θα αποτελεί “ευχής έργο για την κυπριακή οικονομία, διότι θεωρώ πως η αξιοποίηση του φυσικού αερίου θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αυτήν τη στιγμή με την Τρόικα”.

“Θεωρώ ότι το φυσικό αέριο θα διανοίξει μια τεράστια προοπτική για την κυπριακή οικονομία και για τον κυπριακό λαό και θα πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτατα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, πάντοτε βέβαια με απόλυτη διαφάνεια και με διαδικασίες οι οποίες δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν από εκείνους, που πρέπει να το τονίσω, έχουν καλές προθέσεις, διότι υπάρχουν και οι κακοπροαίρετοι”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποιούς κακοπροαίρετους εννοεί, απάντησε πως ο κυπριακός λαός τους ξέρει και είναι “όσοι πάντοτε προσπαθούν να παρεμβάλλουν εμπόδια και διάφορα προβλήματα, προσκόμματα, στο να προχωρήσουμε, με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, σε ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν την οικονομία να οδηγηθεί σε ανάκαμψη”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πραγματοποιεί σήμερα επισκέψεις σε βιομηχανίες της Λεμεσού και με αφορμή την παρουσία του στην ΚΕΑΝ, δήλωσε πως τομείς όπως η βιομηχανία και η γεωργία έχουν παραμεληθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Κύπρο, καθώς υπήρξε μια μονόπλευρη επικέντρωση στους τομείς των υπηρεσιών.

Εκφράζοντας την άποψη ότι “η ευρωπαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας”, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως “είναι σημαντικό, αυτά τα ζητήματα να τα δούμε με πάρα πολλή προσοχή και να δούμε πώς, μέσα στα περιθώρια που υπάρχουν, να αξιοποιήσουμε πολιτικές σε εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποιες βιομηχανίες στην Κύπρο και ότι είναι συναφές με αυτές, όπως η γεωργία στη συγκεκριμένη περίπτωση (της ΚΕΑΝ), που είναι κατά την άποψη μου ένας πολύ σημαντικός τομέας”.

Διαβάστε Επίσης