Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΑΚΕΛ καταγγέλλει τον Αναστασιάδη για την στήριξη της ολιγαρχίας και πρόθεση...

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τον Αναστασιάδη για την στήριξη της ολιγαρχίας και πρόθεση ιδιωτικοποιήσεων

-

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013

ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Για διαχρονική υποστήριξη της οικονομικής ολιγαρχίας από τον ΔΗΣΥ έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης προσθέτοντας ότι όταν υπήρχε ανάγκη για να ψηφιστούν νομοσχέδια για αποκοπή μισθών και κοινωνικών παροχών, τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, σε εκείνη την περίπτωση, δεν ήταν αρκετός λόγος για να επιβληθεί αναβολή ψήφισης τους.

«Τώρα, που είχαμε ενώπιον μας ένα από τα λίγα νομοσχέδια που αγγίζουν τους έχοντες και κατέχοντες και απαλλάσσουν πλήρως το 80% των συμπολιτών μας από την καταβολή φορολογίας έστω και ενός σεντ, έχουν βρει χίλιες αφορμές για να μην προωθηθεί προς ψήφιση».

Αποκαλυπτικές θεωρεί ο κ. Λουκαίδης τις δηλώσεις χθες του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ στο ΡΙΚ ότι θα πρέπει να φορολογείται ακόμη και ο κάτοχος διαμερίσματος των 60 τετραγωνικών μέτρων.

Οι πολίτες, συνέχισε, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πιθανή εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη, ως του κατ’ εξοχήν εκφραστή των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας στον τόπο μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μετακύλιση της φορολογίας, από τους έχοντες και κατέχοντες, στους ώμους του 80% των φυσικών προσώπων που σήμερα με βάση το κυβερνητικό νομοσχέδιο απαλλάσσονται πλήρως.

Ακόμη, ο Γιώργος Λουκαίδης επέκρινε τον κ. Αναστασιάδη ότι διαστρεβλώνει την πρόνοια του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, εκβίαζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πολιτικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες αν δεν υπόγραφε αμέσως το μνημόνιο, και «επιχειρεί ματαίως, να θολώσει τα νερά και να αποκρύψει την πάγια θέση του για τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών υποπίπτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις και ντύνοντας κάθε φορά με διαφορετικό περιτύλιγμα τη νεοφιλελεύθερη θέση του».

Ο κυπριακός λαός και οι εργαζόμενοι στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, είπε, δεν θα πρέπει να έχουν καμιά απολύτως αμφιβολία ότι αν ο κ. Αναστασιάδης εκλεγεί, θα παραδώσει τους Ημικρατικούς στην «ντόπια, τη γερμανική και γενικότερα την ξένη πλουτοκρατία, ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη τους, την ώρα που ο Κύπριος φορολογούμενος έχει φορτωθεί στους ώμους του τις τεράστιες ζημιές των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες έχουν κοινωνικοποιηθεί».

Παρέθεσε δε δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη όπου τον Μάιο του 2010 μιλώντας για οικονομία που πρέπει να στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, του κ. Νεοφύτου για αποκρατικοποίηση των Αρχών Λιμένων, Ηλεκτρισμού και Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και του κ. Αναστασιάδη το 2012 ότι δεν είναι στις προθέσεις του η ιδιωτικοποίηση ή η μετοχοποίηση οποιουδήποτε Ημικρατικού και το 2013 που ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι ο ΔΗΣΥ ανέκαθεν μιλούσε για μετοχοποιήσεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις.

Διαβάστε Επίσης