Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΠαραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

-

τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ υπέβαλλε σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας του με την απόφαση για στήριξη Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, του σεβασμού του στα συλλογικά όργανά του κόμματος και την παραμονή του στις επάλξεις ως απλό μέλος και Βουλευτής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου «μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, το σώμα ανέστειλε τις εργασίες του μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές. Έτσι, από σήμερα, η δράση όλων των κομμάτων θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην προεκλογική εκστρατεία».

«Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχα δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με την επιλογή αλλά σέβομαι την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργήσω όπως επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου, χωρίς να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου», αναφέρει.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ συνεχίζει εξηγώντας ότι «με βάση λοιπόν αυτή τη θέση μου και με δεδομένη την εξ ολοκλήρου επικέντρωση του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και παραμένω απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος».

«Η παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας μου με την απόφαση για στήριξη στον κ. Αναστασιάδη και, ταυτόχρονα, του σεβασμού μου στα συλλογικά όργανά του κόμματος», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «είναι όμως και μια πράξη συνέπειας, με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο».

«Διαβεβαιώνω τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος αλλά θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση τους στο επερχόμενο συνέδριό μας», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε Επίσης