Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΚΕΛ – ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΚΕΛ – ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ

-

Αλέκα Παπαρήγα και αντιπροσωπεία του κόμματος είχε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα συνοδευόμενος από το Γιαννάκη Κολοκασίδη και τη Μαριάννα Σάββα.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, η κ. Παπαρήγα και ο κ. Κυπριανού σημείωσαν ότι συζήτησαν τα θέματα της κρίσης, του μνημονίου, αλλά και το Κυπριακό.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα οι δύο χώρες βρίσκονται σε μια παράλληλη πορεία, ωστόσο το ΚΚΕ δεν μπορεί να ξεχάσει την υποχρέωσή του σε αυτή την περίοδο μαζί με τα θέματα της κρίσης να σκέφτεται και την κατάσταση στην περιοχή και το άλυτο ακόμη Κυπριακό πρόβλημα.

Ο κ. Κυπριανού από την πλευρά του σημείωσε ότι με την κ. Παπαρήγα έχουν συμφωνήσει σε όλες τις αναλύσεις των θεμάτων τα οποία έχουν συζήσει και τόνισε ότι συζήτησαν τα θέματα της κυπριακής οικονομίας όπως αυτή εξελίσσεται μετά την προσφυγή της Κύπρου για στήριξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την Τρόικα.

Τόνισε ότι παρόλο που η κυπριακή πολιτεία έχει συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της Τρόικας και έχει διαπραγματευτεί σκληρά για να διαφυλάξει κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία και τους θεσμούς που θεωρούνται πολύ σημαντικοί για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ωστόσο επανέρχονται κάποιοι με πρόσθετες απαιτήσεις οι οποίες δυσκολεύουν την Κύπρο πάρα πολύ και είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από τη δική μας πλευρά, όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, γιατί θα οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε πλήρη καταστροφή.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε την ανησυχία του γιατί κάποιοι, όπως είπε, καταβάλλουν προσπάθειες δυστυχώς και από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό να ξεφύγει το Κυπριακό από τη συμφωνημένη βάση λύσης, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε συμφωνία και επανένωση του νησιού, αλλά αντιθέτως, θα οδηγήσει σε περιπέτειες με ανυπολόγιστες συνέπειες σε βάρος της Κύπρου και του συνόλου του κυπριακού λαού.

Διαβάστε Επίσης