Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΟ Τάκης Χατζηδημητρίου αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο για το μοναστήρι του...

Ο Τάκης Χατζηδημητρίου αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο για το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα

-

10 Ιανουάριος 2013

ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ, Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ



Θλίψη εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τάκης Χατζηδημητρίου γιατί, όπως αναφέρει, ο Αρχιεπίσκοπος «θεώρησε σκόπιμο να στραφεί με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον των μελών της Τεχνικής Επιτροπής», αναφορικά με το θέμα της αναστήλωσης της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο κ. Χατζηδημητρίου, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «αν οι αρμόδιοι της Εκκλησίας έδειχναν πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας, το έργο της συντήρησης της Μονής θα ήταν σήμερα σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

«Τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής δεν αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν τον πατριωτισμό τους έναντι των ισχυρισμών του Αρχιεπισκόπου. Η ιστορία του καθενός είναι γνωστή. Τι έχει πράξει η Τεχνική Επιτροπή για τον Απόστολο Ανδρέα είναι ημερολογιακά διατυπωμένο σε έγγραφο που το έχουν όλοι υπόψη τους, ακόμη και η ίδια η Εκκλησία» προσθέτει.

Ο κ. Χατζηδημητρίου σημειώνει ότι το έργο της Τεχνικής Επιτροπής έχει γενικά αναγνωριστεί και άνοιξε το δρόμο της συντήρησης των μνημείων.

Αναφερόμενος σε «ισχυρισμό» του Αρχιεπισκόπου ότι «του ζητήθηκε να υπογράψει έγγραφο ως δωρητής, ενώ ο ίδιος επιμένει να υπογράψει και ως ιδιοκτήτης», ο κ. Χατζηδημητρίου καθίστα σαφές ότι «οι διαδικασίες που το UNDP-PFF ακολουθεί, στη βάση αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι σαφώς διατυπωμένες τόσο σε ό,τι αφορά το δωρητή όσο και τον ιδιοκτήτη. Παρόμοια έγγραφα το UNDP-PFF έχει υπογράψει διεθνώς σε χιλιάδες περιπτώσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσε να τις αλλάξει για την περίπτωση του Αποστόλου Ανδρέα».

«Η υπογραφή του ιδιοκτήτη έρχεται στο προσκήνιο και είναι απαραίτητη για να προκηρυχτούν προσφορές και για να προχωρήσει η διαδικασία για επέμβαση στο μνημείο» αναφέρει.

Διαβάστε Επίσης