Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑλλότρια συμφέροντα στην κριτική για το διορισμό του Θ. Αντωνίου, καταγγέλλει...

Αλλότρια συμφέροντα στην κριτική για το διορισμό του Θ. Αντωνίου, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

-

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2013

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣΥ;

Τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή του ΓεΣΥ, πώς είναι δυνατό ο Οργανισμός, που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του, να παραμένει ακέφαλος, διερωτάται σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, αναφορικά με το χθεσινό διορισμό Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας από το Υπουργικό Συμβούλιου.

Αναφερόμενος στο διορισμό του Θωμά Αντωνίου στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη διπλή απόρριψη από την πλειοψηφία της Βουλής των εισηγήσεων της Κυβέρνησης για το άτομο που θα αναλάμβανε την Προεδρία του Οργανισμού, ο οποίος για μήνες τώρα παραμένει ακέφαλος.

«Δεδομένου του αδιεξόδου στο οποίο κατέληξαν οι διαβουλεύσεις Κυβέρνησης- Βουλής, εξαιτίας της αρνητικής στάσης που τήρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τομέα της δημόσιας υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει στο διορισμό του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, δικαίωμα που του παρέχει η νομοθεσία. Ειλικρινά διερωτόμαστε πού αποσκοπεί η κριτική από μερίδα της αντιπολίτευσης», ανέφερε.

Διερωτήθηκε επίσης κατά πόσο πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται κάποια άλλα αλλότρια ή και μικροκομματικά συμφέροντα ή μήπως κάποιοι βολεύονται από την υφιστάμενη κατάσταση και δεν θέλουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Τέλος διερωτάται πού αποσκοπεί «η προσωπική και αήθης επίθεση του Κινήματος Οικολόγων κατά του νεοδιορισθέντος Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και με ποιά κριτήρια έχουν καταλήξει να κρίνουν ως μη σοβαρή την επιλογή του κ. Θωμά Αντωνίου».

Διαβάστε Επίσης