Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Τις αποφάσεις για την Κύπρο θα τις πάρουμε εμείς και...

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Τις αποφάσεις για την Κύπρο θα τις πάρουμε εμείς και όχι από το εξωτερικό

-

ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑΧΑΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

Τις αποφάσεις που αφορούν την Κύπρο θα τις πάρουμε εμείς και όχι ο οποιοσδήποτε από το εξωτερικό, στα πλαίσια, πάντοτε, των δεδομένων που υπάρχουν στο νησί μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ για το μνημόνιο και τις ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών.

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θα βρεθεί στην Κύπρο, αναμένεται – είπε – να προβεί σε κάποιες δηλώσεις, «θέλω να ακούσω τι θα πει και να τοποθετηθούμε. Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προφανές πλέον ότι εντάσσονται στη φιλοσοφία άλλων πολιτικών κομμάτων και σίγουρα όχι του ΑΚΕΛ. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί η κ. Μέρκελ».

Ολοκληρωμένες δηλώσεις γι’ αυτά τα θέματα, ανέφερε, θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΕΛΚ στην Κύπρο και ενδεχόμενες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Θέλησε όμως να πει ότι «επιβεβαιώνεται πλέον με ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα και είναι έτοιμη να συνομολογήσει μια συμφωνία με την Τρόικα. Αν υπάρχει η όποια καθυστέρηση, αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες και νομίζω η κ. Μέρκελ το έχει ξεκαθαρίσει με τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί».

Γι’ αυτό καταρρίπτεται η προσπάθεια της αντιπολίτευσης, συνέχισε, να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι τάχατες καθυστερεί για διάφορες σκοπιμότητες. Ερωτηθείς ποιοι είναι οι παράγοντες που θα καθυστερήσουν, αν καθυστερήσουν, την υπογραφή ενός μνημονίου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι είναι οι συζητήσεις που γίνονται με το Eurogroup, αυτές που γίνονται με τη γερμανική πλευρά. «Αυτοί είναι που καθυστερούν τη διαδικασία με τις απαιτήσεις τις οποίες θέτουν και θα πρέπει εμείς από τη δική μας την πλευρά να απαντήσουμε, είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ό,τι απαιτήσεις καταθέτουν οι διάφοροι, είτε στο Eurogroup είτε οπουδήποτε αλλού. Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι».

Θέλουμε αυτά τα ζητήματα να συζητηθούν διεξοδικά με στόχο την προστασία των συμφερόντων της Κύπρου, πρόσθεσε λέγοντας πως αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ τη στηρίζει με απόλυτο τρόπο, ενώ κάλεσε και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν.

Για την επίσκεψη ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κυριακίδης είπε ότι ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τον τρόπο λειτουργίας ενώ συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και ζήτησε την βοήθεια του ΑΚΕΛ για την επίλυσή τους, τόσο στον τομέα της κτηνοτροφίας, αλλά και στα προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για όσα άκουσε και την πεποίθηση ότι έγινε πολύ ουσιαστική δουλειά στις κτηνιατρικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια και βελτιώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι έλεγχοι και οι δραστηριότητες, ενώ πρωτοτύπησαν ανακαλύπτοντας τον γονότυπο που είναι πολύ σημαντικός για τους ελέγχους και τον περιορισμό συγκεκριμένων ασθενειών, «κάτι που έχει ανεβάσει το κύρος των κτηνιατρικών υπηρεσιών διεθνώς».

Ενημερώθηκαν επίσης για την πολύ καλή – όπως είπε – δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ για την οποία ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του, διαβεβαιώνοντας ότι το ΑΚΕΛ θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε όσα θετικά επιτελούν προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.

Διαβάστε Επίσης